Kudüs'te savaşın gölgesinde 4. cuma namazı! İsrail polisinden namaz sonrası gaz fişekli saldırı

İsrail'in soykırım yaptığı Filistin'de 7 Ekim'de başlayan savaşın ardından 4. cuma namazı kılındı. İsrail polisinin Mescid-i Aksa'ya gitmesine izin vermediği genç Müslümanlar sokakta namaz kıldı. İsrail polisi de bölgeyi ablukaya aldı ve tomalarla namaz kılanları bekledi. Namaz sonrası kalabalığa gaz fişekleri atıldı, bölgedeki gazeteciler etkilendi.

Kudüs'te savaşın gölgesinde 4. cuma namazı! İsrail polisinden namaz sonrası gaz fişekli saldırı

7 Ekim'de başlayan savaş sonrasında Kudüs'te 4. cuma namazı kılınıyor. İsrail polisinin kimlik kontrolü için oluşturduğu güvenlik bölgelerinden genellikle 50 yaş üstü alındı. Mescid-i Aksa'ya alınmaya gençler sokaklarda namaz kılıyor.

Kudüs'te savaşın gölgesinde 4. cuma namazı! İsrail polisinden namaz sonrası gaz fişekli saldırı - Resim : 1

İSRAİL POLİSİ TOMAYLA BEKLEDİ

Kudüs'teki Aslanlı Kapı'ya yakın bölgede gençler namaz kıldı. Mescid'i Aksaya alınmayan Müslümanlar namaz kılarken İsrail polisi bölgeyi abluka altına aldı.

Kudüs'te savaşın gölgesinde 4. cuma namazı! İsrail polisinden namaz sonrası gaz fişekli saldırı - Resim : 2

İsrail polisi namaz kılan Filistinlileri toma ile bekledi. CNN Türk Muhabiri Hasret Kaya, tomalardan kötü koku geldiğini canlı yayında söyledi.

Kudüs'te savaşın gölgesinde 4. cuma namazı! İsrail polisinden namaz sonrası gaz fişekli saldırı - Resim : 3

NAMAZ SONRASI TEKBİR

Müslüman siviller namaz sonrasında tekbir getirdi ve İsrail'i sloganlarla protesto etti.

İsrail polisi kalabalığın dağılması için gaz fişekleri attı. Gaz fişeklerinden en çok etkilenen ise bölgedeki gazeteciler oldu.

Kudüs'te savaşın gölgesinde 4. cuma namazı! İsrail polisinden namaz sonrası gaz fişekli saldırı - Resim : 4

İsrail'in sınır dışı ettiği Filistinli işçiler Gazze'de ABD hava aracı Gazze semalarında Ege Denizi'nde deprem Filistin'in direnişi insanları İslamiyet'e yönlendirdi!