KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a Londra'da saldırı girişimi: Ellerinde Yunan bayraklarıyla ırkçı ve çirkin sloganlar attılar

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a bir okulda Türk öğrencilere seminer vermek için gittiği İngiltere'nin başkenti Londra'da saldırı girişiminde bulunuldu. Saldırı sonrası canlı yayında konuşan Tatar, "Yunan bayraklarıyla dolu birkaç yüz kişi, avazlarının çıktığı kadar, ‘Türkler Kıbrıs’tan dışarı, ‘Kıbrıs Rum’dur, Helen’dir, hatta ‘Tatar’a ölüm’ şeklinde bağırdılar. Tam bir rezillik. Yani biz bunlarla nasıl barışı sağlayacağız" dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, bir okulda Türk öğrencilere seminer vermek için İngiltere'nin başkenti Londra'ya gitti.

Londra sokaklarında Cumhurbaşkanı Tatar'ın konvoyuna bir saldırı girişiminde bulunuldu. Tatar, Rum kesiminin Yunan bayraklarıyla konvoyuna saldırdığını ancak bunun yıldırıcı olmayacağını ifade etti.

Tatar daha sonra çirkin saldırıya ilişkin canlı yayında açıklamada bulundu.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a Londra'da saldırı girişimi: Ellerinde Yunan bayraklarıyla ırkçı ve çirkin sloganlar attılar - Resim : 1

KİNDAR SLOGANLAR ATTILAR
Rumların ortalığı karıştırdığını söyleyen Tatar, "Yunan bayraklarıyla dolu birkaç yüz kişi, avazlarının çıktığı kadar, ‘Türkler Kıbrıs’tan dışarı, ‘Kıbrıs Rum’dur, Helen’dir, hatta ‘Tatar’a ölüm’ şeklinde bağırdılar." dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a Londra'da saldırı girişimi: Ellerinde Yunan bayraklarıyla ırkçı ve çirkin sloganlar attılar - Resim : 2

BİZ BUNLARLA NASIL BARIŞ SAĞLAYACAĞIZ"
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, saldırı girişimi sonrası yaptığı açıklamada, "İnanamazsınız, burada bir konferans verecektik Türk çocuklara, tabii diğerleri de gelebilirdi. Rumlar ortalığı karıştırdı, idareye baskı yaptılar kimse katılmasın diye. Bir de geldiğimizde Yunan bayraklarıyla dolu birkaç yüz kişi, avazlarının çıktığı kadar, ‘Türkler Kıbrıs’tan dışarı, ‘Kıbrıs Rum’dur, Helen’dir, hatta ‘Tatar’a ölüm’ şeklinde bağırdılar. Tam bir rezillik. Yani biz bunlarla nasıl barışı sağlayacağız, hep kuşkularımız vardı bir kez daha bunu burada gördük. Kıbrıslı bir liderin gelip burada bir konferans vermesinden daha doğal ne olabilir" ifadelerini kullandı.

İngiltere Kıbrıs
İsviçre'deki bankadan ABD'li zenginlere yasadışı yardım Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan Cumhurbaşkanı ile görüştü MasterChef Ukrayna'da Bayraktar TB2'li menü! ABD'deki okul saldırısına ilişkin polis kamerası görüntüleri paylaşıldı!