Kırgızistan'da darbe girişimi: Dini ideolojiyi fanatik bir şekilde savunan kişiler yaptı

Kırgızistan Devlet Ulusal Güvenlik Komitesi, ülkede bir darbe girişiminin engellediğini duyurdu. Açıklamada darbeci kişilerden "suç ideolojisini destekleyen ve dini ideolojiyi fanatik bir şekilde savunan kişiler" olarak bahsedildi.

Kırgızistan'da darbe girişimi: Dini ideolojiyi fanatik bir şekilde savunan kişiler yaptı

Kırgızistan Devlet Ulusal Güvenlik Komitesi'nin (SCNS) basın merkezi tarafından bildirilen habere göre Kırgızistan'ın özel servisleri, ülkede yönetimi şiddet yoluyla ele geçirmeyi planlayan bir grubu etkisiz hale getirdi.

Mesajda, "Kırgızistan, vatandaşların güvenliğini sağlamak ve anayasal düzenin temellerini korumak için devam eden önlemler çerçevesinde, vatandaşların ölümünü içeren kitlesel ayaklanmalar düzenleyerek ülkede şiddetli bir iktidar ele geçirmeyi ve sosyo-politik durumu istikrarsızlaştırmayı planlayan yıkıcı bir grubun yasadışı faaliyetlerini bastırdı" denildi.

'DİNİ İDEOLOJİYİ FANATİK BİR ŞEKİLDE SAVUNAN KİŞİLER YAPTI'

Soruşturmayı sekteye uğratmamak için saldırganların adları ve soyadları henüz paylaşılmadı. Basın merkezi, "Söz konusu grubun suç ideolojisini destekleyen ve dini ideolojiyi fanatik bir şekilde savunan kişilerden oluştuğu tespit edilmiştir" dedi.

Şüphelilerin aranması sırasında "el yapımı patlayıcılar için bileşenler", ateşli silahlar, mühimmat, telsizler, çelik yelek, kolluk kuvvetleri üniformaları, dronlar, aşırılık yanlısı literatürün yanı sıra "diğer yasaklanmış maddeler" ele geçirildiği aktarıldı.

Kaynak: AA

İsveç'ten Türkiye mesajı: İlişkilerimiz mükemmel Biden ve Netanyahu görüştü BM'den 'Gazze' raporu: Nüfusun yüzde 90'ı yerinden edildi Yıllarca çekiç olarak kullandı bomba çıktı