Katil İsrail'i yok olma korkusu sardı! Ölen askerlerin spermlerini donduruyorlar

Gazze'de soykırım yapan işgalci İsrail, 7 Ekim tarihinden itibaren sivilleri hedef alarak katliam gerçekleştiriyor. Tel Aviv'deki bir hastanedeki doktorların ölü İsrail askerlerinin spermlerini alıp dondurmaya başladığı ortaya çıktı. İsrail yönetimi, gelecekte suni döllenme ihtimaline karşı yapılan bu işlemin süratle gerçekleşmesi için mahkeme onay kararını kaldırdı, hatta özel ambulans hattı kurdu.

Katil İsrail'i yok olma korkusu sardı! Ölen askerlerin spermlerini donduruyorlar
  • Katil İsrail'i savaş sonrası nüfus korkusu sardı. Öyle ki 7 Ekim'de başlayan Aksa Tufanı operasyonu sonrası İsrail'de 'sperm dondurma' talebi arttı.
Katil İsrail'i yok olma korkusu sardı! Ölen askerlerin spermlerini donduruyorlar - Resim : 1
  • Tel Aviv'deki bir hastanedeki doktorların ölü İsrail askerlerinin spermlerini alıp dondurmaya başladığı öğrenildi.
  • Katil İsrail'i yok olma korkusu sardı! Ölen askerlerin spermlerini donduruyorlar - Resim : 2
  • Aksa Tufanı Harekatı'nın ilk günü Raim müzik festivalinde (Super Nova) öldürülen üç genç adam üzerinde bu işlem yapıldı. Güneydoğu Tel Aviv'deki Kaplan Hastanesi sağlık personeli, ailelerinin isteği üzerine spermlerini aldı.
  • Katil İsrail'i yok olma korkusu sardı! Ölen askerlerin spermlerini donduruyorlar - Resim : 3
  • Şimdiye kadar 32'si asker, 7'si sivil olmak üzere 39 erkeğe işlem uygulandı ve bu sayı her geçen gün artıyor.
  • Katil İsrail'i yok olma korkusu sardı! Ölen askerlerin spermlerini donduruyorlar - Resim : 4

    MAHKEME ONAYI KARARI KALDIRILDI

    • Haaretz'te yer alan haberde, İsrailli yetkililer, taleplerin çoğunun çatışmada öldürülen askerlerin ailelerinden geldiğini söylüyor. Çatışmanın başlangıcında İsrail Sağlık Bakanlığı'nın hukuk departmanı, sperm dondurma sürecini hızlandırmak için mahkeme onayı gerekliliğini ortadan kaldıran geçici bir emir yayınladı.
    Katil İsrail'i yok olma korkusu sardı! Ölen askerlerin spermlerini donduruyorlar - Resim : 5

    BU İŞLEM İÇİN ÖZEL AMBULANS SERVİSİ HAZIRLANDI

    • Bu süreçte İsrail Sağlık Bakanlığı, cenazelerin ülkenin merkezindeki askeri üssün morgundan Tel Aviv ve banliyölerindeki dört hastaneden birine nakledilmesi için özel bir ambulans servisi hazırladı.
    Katil İsrail'i yok olma korkusu sardı! Ölen askerlerin spermlerini donduruyorlar - Resim : 6
  • İsrail Sağlık Bakanlığı Doğurganlık ve Doğum Dairesi başkanı Profesör Talia Goa şunları söylüyor:
  • "Şura'da bir irtibat memurumuz var ve koordinatörümüzün telefon numarası da tüm tüp bebek ve organ nakli birimlerine dağıtılmış durumda. 7/24 çalışıyoruz. Daha hızlı yaptığımız zaman, hareketli spermi bulma şansımız artıyor. Sperm koruması için en yüksek şans ilk 24 saatte ve onun da ilk ve ikinci yarıları arasında ciddi farklar var. Tıp literatüründen ve deneyimlerimizden öğrendiğimiz kadarıyla 72 saatten sonra ölü bir adamdan sperm alabilmek mümkün değil."

    Katil İsrail'i yok olma korkusu sardı! Ölen askerlerin spermlerini donduruyorlar - Resim : 7

    ASKER AİLELERİNE İSTEK FORMU VERİLİYOR

    • Savaşın başından bu yana İsrail ordusu, ailelere çocuklarının öldürüldüğünü bildirmek istediğinde onlara spermleri saklama seçeneğinin belirtildiği bir form sunuyor.
    Katil İsrail'i yok olma korkusu sardı! Ölen askerlerin spermlerini donduruyorlar - Resim : 8

    İsrail'de sperm dondurma işlemine ilişkin bir yasa bulunmamakla birlikte, 2003 yılında dönemin Başsavcısı Eliakim Rubinstein diğer yasal kurumlarla işbirliği yaparak bu konuyla ilgili kılavuzlar yayınladı. Bu konu özellikle önemlidir çünkü ölenlerin anısının korunması ve torunların, mirasçıların statüsü Yahudi-İsrail geleneğinin temelleri olarak kabul ediliyor.

    AK Parti'den Filistin'e bağımsızlık desteği Cumhurbaşkanı Erdoğan İtalya Başbakanı Meloni ile Gazze için görüştü Emine Erdoğan dünya liderlerinin eşlerini Gazze için bir araya getirdi Gazzeli kanser hastaları Türkiye'ye getirildi