Japonya'nın İşikava eyaletinde meydana gelen depremlerde ölenlerin sayısı 238'e yükseldi

Ocak ayının ilk haftasında Japonya'nın İşikava eyaletinde meydana gelen depremlerde hayatını kaybeden vatandaşların sayısı 238'e yükseldi.

Japonya'nın İşikava eyaletinde meydana gelen depremlerde ölenlerin sayısı 238'e yükseldi
  • İşikava Eyalet Valiliğinden yapılan açıklamada, ocak ayının ilk haftasında meydana gelen çok sayıda depremde ölenlerin sayısının 238'e yükseldiği bildirildi.
  • Yapılan açıklamada, yaklaşık 15 bin kişinin halen tahliye noktalarında konakladığı, kendisinden haber alınamayan 19 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğü bilgisi paylaşıldı.

Japonya'nın İşikava eyaletinde meydana gelen depremlerde ölenlerin sayısı 238'e yükseldi - Resim : 2

  • İşikava Valisi Hase Hirose, açıklamasında, eyalet geneli yeniden inşa projelerinin teşvik edileceğini belirterek, "Kaybettiklerimizin anılarımızda yaşaması için ileriye doğru yürümeliyiz" dedi.

Japonya'nın İşikava eyaletinde meydana gelen depremlerde ölenlerin sayısı 238'e yükseldi - Resim : 3

  • Vali Hase, deprem sonrası tahliye edilenlerin, ilerleyen süreçte, oteller dahil konaklama yerlerine taşınmasında yaşanan sorunlar nedeniyle kamuoyundan özür diledi.

Japonya'nın İşikava eyaletinde meydana gelen depremlerde ölenlerin sayısı 238'e yükseldi - Resim : 4

  • Bu arada merkezi hükümet, yeniden inşa projeleri kapsamında yaşı belirli bir düzeyi aşan haneler için mesken başına 6 milyon yen (41 bin dolar) destek vereceğini duyurdu.

Japonya'nın İşikava eyaletinde meydana gelen depremlerde ölenlerin sayısı 238'e yükseldi - Resim : 5

Japonya Meteoroloji Ajansına (JMA) göre, 1-5 Ocak döneminde İşikawa'nın Noto Yarımadası ve açıklarında büyüklükleri 5 ile 7 arasında değişen çok sayıda deprem meydana gelmişti.

Gazze için ateşkes teklifi İsrail toplam 2 bin 269 katliam yaptı Filistin Kızılayı, İsrail'in el-Emel Hastanesi'ne baskın düzenlediğini duyurdu Fed faiz kararını duyurdu