Japonya'nın dünyaca ünlü kış etkinliklerinden Sapporo Kar Festivali başladı

Japonya'nın en büyük kış etkinliklerinden "Sapporo Kar Festivali" (Yuki-matsuri) 4 yıldır ilk kez "kısıtlamalar olmaksızın" başladı.

Japonya'nın dünyaca ünlü kış etkinliklerinden Sapporo Kar Festivali başladı
  • Ülkenin en kuzeyindeki Hokkaido'da Kovid-19 sebebiyle son 3 yıldır çevrim içi ya da kısıtlandırılmış düzenlenen "Sapporo Yuki-matsuri" bu kış kapılarını "kısıtlamalar olmaksızın" halka açtı.
  • Aralarında uzunluğu 10 metreyi aşan, kar ve buzdan yapılmış 190 yapıtın sergilendiği festival kentteki 3 farklı lokasyonda 11 Şubat'a kadar sürecek.
  • Yapıtlar arasında popüler Japon çizgi dizi karakterlerinden uluslararası düzeyde tanınan heykeller ile Hokkaido'daki yerel Ainu halkının kahramanları da yer alıyor.
  • Resmi Kyodo ajansına konuşan Tsukamoto Sana, ülkenin güneyindeki Kyoto'dan 4 yıldır ilk kez geldiğini belirterek, "Heykeller sadece büyüklüklerinden değil aynı zamanda karmaşık oyma detayları nedeniyle de göz kamaştırıyor" dedi.
  • Tarihi 1950'lere dayanan ve her yıl ortalama 2 milyonu aşkın yerli ve yabancı turistin katıldığı festival, Japonya'nın en büyük kış etkinliklerinden kabul ediliyor.
  • Kovid-19 salgını öncesi 2019'da 2,7 milyon ziyaretçinin katıldığı festival 2021 ve 2022'de çevrim içi, 2023'te ise küçük ölçekli düzenlenmişti.
AB'den Türkiye açıklaması: Vazgeçilmez bir ortak İsrail'de halk sokağa indi! ABD ve İngiltere'den Yemen'e hava saldırısı! Irak'ta 3 günlük yas ilan edildi