İtalya, Türk bayraklı gemiye 15 kaçak şahsın kontorlü ele geçirmesinden dolayı operasyon düzenledi: Mürettebatın güvenliği sağlandı

İtalya, alova’dan Fransa’nın Sete Limanı'na seyreden Türk bayraklı Galata Seaways adlı gemiye 15 kaçak şahsın bulunduğunun ve kontrolün ele geçirildiğinin tespit edilmesinin ardından operasyon düzenledi.

İtalya, Türk bayraklı gemiye 15 kaçak şahsın kontorlü ele geçirmesinden dolayı operasyon düzenledi: Mürettebatın güvenliği sağlandı

Yalova'dan Fransa'nın Sete Limanı'na seyreden Türk bayraklı Galata Seaways adlı gemiye İtalya’nın Napoli kentinde özel kuvvetler birimi tarafından operasyon düzenlendi.

İtalya Savunma Bakanı Guido Crosetto, Yalova'dan ayrıldıktan sonra içinde 15 kaçak şahsın tespit edildiği ve 22 kişinin bulunduğu gemide kontrolün ele geçirildiğini ve operasyonun devam ettiğini duyurarak "Gemi büyük değil ama Brindisi'de konuşlanmış San Marco taburuna ait özel kuvvetlerimiz kurtarma operasyonunu sürdürüyor” ifadelerini kullandı.

Napoli Körfezi’nin kuzeyinde yer alan Ischia Adası’nın yakınlarında başlatılan operasyonda özel kuvvetlerin iki donanma helikopteri ile gemiye çıkartma yaptığı belirtildi.

Galata Seaways' isimli gemi
Galata Seaways' isimli gemi

KAÇAKLARIN KESİCİ ALETLERİ OLDUĞU BELİRLENDİ

Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Yalova’dan Fransa’nın Sete Limanı'na seyretmekte olan Türk bayraklı Galata Seaways isimli gemide elinde kesici aletler bulunan '15 kaçağın' tespit edildiğini açıklamış ve gemi personelinin kendilerini kilitleyerek korumaya aldığı duyurulmuştu.

Açıklamada, “Gemi kaptanı ve şirket yetkilileri ile yapılan değerlendirme neticesinde AAKKM tarafından MRSC Ajaccio (Fransa) ve MRCC Roma (İtalya) ile irtibata geçilmiş olup, gemi şirketi yetkililerinin talebi ve MRCC Roma’nın onayı doğrultusunda İtalya’nın Napoli Limanı'na doğru geminin seyrine karar verilmiştir” ifadeleri kullanılmıştı.

Galata Seaways' isimli gemi
Galata Seaways' isimli gemi

DENİZCİLİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA GELDİ

Denizcilik Genel Müdürlüğü'nün Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Kaçakların gemi içerisinde ellerinde muhtemel kesici aletlerle dolaştıklarının tespit edildiği gemi personelinin kendilerini yaşam mahalli ve makine dairesine kilitleyerek güvene aldıkları bildirilmiştir" denildi. 

Galata Seaways' isimli gemi
Galata Seaways' isimli gemi

AAKKM tarafından, Fransa ve İtalya'daki yetkililerle kurulan irtibat sonucu, geminin Napoli Limanı'na seyrine karar verildiği belirtilerek, "Geminin, saat 17.00'de Napoli'ye varması planlanmakta olup, İtalyan emniyet birimlerince gemiye gerekli müdahale için planlama yapılmaktadır. Konu, Bakanlığımız ve ilgili kurumlarımızca takip edilmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Galata Seaways' isimli gemi
Galata Seaways' isimli gemi

MÜRETTEBATIN GÜVENLİĞİ SAĞLANDI

Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Kaçakların alınması için Napoli'ye yönlendirilen Galata Seaways gemisine İtalyan güvenlik güçleri müdahale etmiş, mürettebatın güvenliği sağlanmıştır. Arama faaliyetleri devam ederken süreç Sn. Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu'nun koordinasyonunda AAKKM tarafından takip edilmektedir" denildi. 

Kaynak: İHA

Putin Batı'ya ayarı verdi! Son dakika! Putin açıkladı Fransa'da bebekleri bıçaklayan vahşi saldırganın ilk sözleri şoke etti! Dünya basını onu konuşuyor Ehliyet sınavını, elektrik direğine çarparak tamamladı