İtalya Başbakanı Meloni destek verdiği Netanyahu'nun kilise vurmasına karşı çıktı

22 Ekim'de Tel Aviv'e giderek Netanyahu'nun Gazze'deki katliamına destek veren İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, kiliselerin vurulmasına tepki gösterdi. Meloni yaptığı açıklamada, "Hükümet olarak, İsrail'e 'Hristiyanlarınkinden başlamak üzere Gazze Şeridi'ndeki ibadet yerlerinin korunması' çağrısında bulunuyoruz." ifadelerine yer verdi.

İtalya Başbakanı Meloni destek verdiği Netanyahu'nun kilise vurmasına karşı çıktı

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Brüksel'de 26-27 Ekim'de gerçekleştirilecek AB Liderler Zirvesi öncesinde açıklamalarda bulundu. Belçika'nın başkentinde konuşan Meloni, destek vermek için gittiği İsrail'e çağrıda bulundu.

İtalya Başbakanı Meloni destek verdiği Netanyahu'nun kilise vurmasına karşı çıktı - Resim : 1

DESTEĞİNİ GÖSTERMEK İÇİN TEL AVİV'E GİTTİ

İsrail'in Gazze'deki sivil katliamına destek veren İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, dünya kamuoyuna Netanyahu'yu desteklediğini göstermek için İsrail'e gitti.

Tel Aviv'de Netanyahu ile görüşmen Meloni, destek mesajları verdikten sonra ülkesine döndü.

İtalya Başbakanı Meloni destek verdiği Netanyahu'nun kilise vurmasına karşı çıktı - Resim : 2

KENDİ KUTSALLARI VURULUNCA YAN ÇİZDİ

Konuşmasına, Orta Doğu'daki gelişmelere değinerek başlayan Meloni, yapısal çözüm gerektiğini, onun da iki halk ve iki devlet temelinde bir çözüm olduğunu söyledi.

İtalya Başbakanı Meloni destek verdiği Netanyahu'nun kilise vurmasına karşı çıktı - Resim : 3

Meloni, İsrail'in saldırıları sırasında ibadet yerlerinin de vurulmasına değinerek, "Hükümet olarak, İsrail'e 'Hristiyanlarınkinden başlamak üzere Gazze Şeridi'ndeki ibadet yerlerinin korunması' çağrısında bulunuyoruz." ifadesini kullandı.

Batı ve İsrail medyası Cumhurbaşkanı'nın tepkisini gördü Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Yabancı yatırımlar geri dönecek Adalet Bakanı Tunç'tan İsrail hükümetine tepki Katil İsrail soykırımın günlük maliyetini açıkladı!