İsveç, NATO birliklerinin ülkede geçici olarak konuşlanmasına izin verecek

18 Mayıs 2022'de NATO üyeliği için başvuru yapan ancak Türkiye ve Macaristan'dan henüz onay alamayan İsveç'ten NATO kararı geldi! İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, NATO birliklerinin ülkede geçici olarak konuşlandırılmasına izin verdiklerini bildirdi.

İsveç, NATO birliklerinin ülkede geçici olarak konuşlanmasına izin verecek

Rusya ile Ukrayna arasında 2022 yılının Şubat ayında çıkan savaş tüm Avrupa'yı derinden etkiledi. Güvenlik anlayışı değişen Batı ülkeleri, Rusya'ya karşı NATO'nun çatısı altında ortak yeni bir anlayış geliştirme gayretine girdi.

18 Mayıs 2022'de Finlandiya ile İsveç'in NATO'ya üye olmak için yaptıkları başvurulardan Finlandiya'nın üyeliği sonuç bulmuşken İsveç hala Türkiye ve Macaristan'dan onay alamadı.

"RUS TEHDİTİ DEVAM EDİYOR"

Son olarak Kristersson ve Savunma Bakanı Pal Jonson'ın Dagens Nyheter gazetesine yazdıkları ortak makalede, Rusya'nın kendileri için tehdit oluşturmaya devam ettiği belirtilerek, İsveç hükümetinin, ordunun, gelecekteki ortak operasyonlara olanak sağlamak üzere NATO'ya üye devletlerle hazırlıklar yürütebilmesini karara bağladığı aktarıldı.

NATO BİRLİKLERİNİN KONUŞLANMASINA İZİN VERİLDİ

Söz konusu makalede, "Rusya bizim için hala bir tehdit. Kriz veya savaş durumunda, diğer ulusların askeri kaynaklarını hızla bölgemize getirebilmeliyiz. İsveç hükümeti olarak ittifaka üye olmadan NATO birliklerinin ülkemizde geçici olarak bulunmalarına izin verdik." ifadeleri kullanıldı.

"2. DÜNYA SAVAŞI'NDAN BU YANA EN CİDDİ GÜVENLİK RİSKİ ALTINDAYIZ"

Moskova'nın jeopolitik hedeflerine ulaşmak için çok büyük askeri ve siyasi riskler aldığı belirtilen makalede "Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik savaşı, Avrupa'da modern zamanlarda gördüğümüz hiçbir şeye benzemiyor. 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana en ciddi güvenlik riski altındayız. Rusya yakın gelecekte de komşuları için tehdit oluşturmaya devam edecek. Putin'in toprak hırsının sınırlarının nerede olduğunu söylemek imkansız. Yakın çevremizdeki ciddi durumun ışığında böyle bir karar aldık." denildi.

İtalya, Türk bayraklı gemiye operasyon düzenledi Putin Batı'ya ayarı verdi! Son dakika! Putin açıkladı Fransa'da bebekleri bıçaklayan vahşi saldırganın ilk sözleri şoke etti! Dünya basını onu konuşuyor