İsveç'ten Kur'an-ı Kerim yakılmasına göstermelik kınama! İsveç Dışişleri Bakanlığı günler sonra açıklama yaptı

İsveç'te polis, Kurban Bayramı'nın ilk günü bir caminin önünde Kur’an-ı Kerim yakılmasına izin verdi. Söz konusu olay başta Türkiye olmak üzere tüm dünyada tepkiyle karşılanırken İsveç'ten ise günler sonra 'kınama' geldi. İsveç Dışişleri Bakanlığı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "İsveç hükümeti İslamofobik Kuran yakma eylemini kınıyor." denildi.

İsveç'ten Kur'an-ı Kerim yakılmasına göstermelik kınama! İsveç Dışişleri Bakanlığı günler sonra açıklama yaptı

İsveç’te polis, Kurban Bayramı’nın ilk gününde provokatif bir eyleme daha imza attı. İsveç polisi, başkent Stockhlom’de bir caminin önünde Kur’an-ı Kerim yakma eylemine izin verdi. İsveç polisinin bu izni İsveç Yüksek Mahkemesi’nin iki hafta önce Kur'an-ı Kerim'in yakılmasını yasaklayan kararı iptal etmesinin ardından geldi.

İsveç Dışişleri Bakanlığı'nın konuyla ilgili yaptığı açıklamada ise "İsveç hükümeti İslamofobik Kuran yakma eylemini kınıyor." denildi.

İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI CİDDE'DE TOPLANIYOR

İslam İşbirliği Teşkilatı (OIC), Kurban Bayramı’nın ilk gününde İsveç’te Kur’an-ı Kerim’in yakılmasının ardından bugün acil olarak Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde toplanıyor.

İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından bugün yapılan açıklamada, teşkilatın merkezi olan Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde yapılacak toplantıda Kur’an-ı Kerim’in yakılmasının sonuçları tartışılacak. Kur’an-ı Kerim’e yapılan saygısızlığa karşı alınacak önlemlerin görüşüleceği belirtilen açıklamada, halklar arasında karşılıklı saygı ve uyumu baltalayan, hoşgörü, ılımlılık ve aşırılığın reddi değerlerini yaymaya yönelik uluslararası çabalara ters düşen bu eylemlerin ciddiyeti konusunda uyarıda bulunuldu. İlgili ülkelerin hükümetlerinin, bu gibi olayların tekrarını önlemek için etkili önlemler alması gerektiği belirtilirken Kur’an'ın kutsallığına ve diğer İslami sembollere saygısızlık etmeye yönelik tüm girişimlerin kınanması istendi.

Biden’ın sözleri Afganistan’ı karıştırdı Fransa'daki protestolar bir ülkeye daha sıçradı Fransa'da sular kaynamaya devam ediyor Wagner lideri hayalete dönüştü