İsveç'te skandal Kur'an-ı Kerim yakma eylemi başvurusu! Dünyanın gözü Helsingborg polisinde

İsveç'in NATO üyeliği için Türkiye'den onay alamamasının iki etkeni PKK'ya destek ve Kur'an-ı Kerim'e yapılan saldırılar. İsveç hükümeti verdiği sözleri PKK'ya desteği keserek getireceklerini belirtseler de, ülkelerindeki İslamofobi her geçen gün artıyor. Son olarak Helsingborg'da Lucas Ljungkvist isimli bir şahsın 'Kur'an Yakma' eylemi için başvuruda bulunduğunu belirtti. Provokatif eylem henüz Helsingborg polisi tarafından onaylanmadı.

İsveç'te skandal Kur'an-ı Kerim yakma eylemi başvurusu! Dünyanın gözü Helsingborg polisinde

İsveç NATO'ya girmek için Türkiye'nin "PKK'ya desteğini kes" şartını yerine getiremezken, ülkesindeki NATO karşıtları da Kur'an-ı Kerim'i hedef almaya devam ediyor. Kur'an-ı Kerim yakma alçaklığı devam ederken, yeni bir başvuru daha gerçekleşti.

İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakmak için başvuru yaptı
İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakmak için başvuru yaptı

Kurban Bayramı'nın birinci gününde kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'in yakıldığı provokatif eyleme izin veren İsveç hükümeti bir hafta sonra yaptığı açıklama ile skandal eylemi kınamış ve "İsveç hükümeti, İsveç'teki gösterilerde bireyler tarafından işlenen İslamofobik eylemlerin Müslümanlara karşı saldırgan olabileceğini tamamen anlıyor. Hiçbir şekilde İsveç hükümetinin görüşlerini yansıtmayan bu eylemleri şiddetle kınıyoruz" açıklamasında bulunmuştu.

İsveç'te skandal Kur'an-ı Kerim yakma eylemi başvurusu! Dünyanın gözü Helsingborg polisinde - Resim : 2

POLİS HENÜZ ONAYLAMADI

Türkiye ve dünyadan "İslamofobik" eyleme tepki yağarken, bugün İsveç medyası yeni bir skandalı duyurdu ve Helsingborg'da Lucas Ljungkvist isimli bir şahsın 'Kur'an Yakma' eylemi için başvuruda bulunduğunu belirtti.

Provokatif eylem henüz Helsingborg polisi tarafından onaylanmadı.

İsveç'te skandal Kur'an-ı Kerim yakma eylemi başvurusu! Dünyanın gözü Helsingborg polisinde - Resim : 3

AMACI İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİNİ ENGELLEMEK

İsveç televizyonu SVT, provokatörün amacının 'İsveç'in NATO üyeliğini engellemek' olduğunu belirtti.

Expressen gazetesinde yer alan haberde ise 29 yaşındaki provokatörün "Bu benim Erdoğan'ı görmek istememle ilgili" ifadeleri yer aldı.

İsveç'te skandal Kur'an-ı Kerim yakma eylemi başvurusu! Dünyanın gözü Helsingborg polisinde - Resim : 4

YÜZDE 53 KUR'AN YAKILMASININ YASAKLANMASINI İSTİYOR

SVT başka bir haberinde ise Kur'an yakma eylemleri ile ilgili yapılan ankete yer verdi ve İsveç halkının yüzde 53'ünün Kur'an ve İncil gibi kutsal kitapların toplum içinde yakılmasının yasaklanması gerektiğine inandığını belirtti.

Kurban Bayramı'nın birinci günü yapılan çirkin eylemin dünya çapında tepki çektiğini ve konunun BM'de gündeme geldiğini belirten SVT, ankette kadınların kutsal kitap yakılmasına erkeklerden daha fazla karşı çıktığını vurguladı.

İsveç'te skandal Kur'an-ı Kerim yakma eylemi başvurusu! Dünyanın gözü Helsingborg polisinde - Resim : 5

Biden'a sivil toplum kuruluşlarından eleştiri Dünya basını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı konuşuyor Trump'tan Müslümanlara şok sözler Uçağın rotasını değiştirmek için öyle bir yöntem seçti ki...