İsveç'in NATO'ya üyeliği | Pentagon: Belgenin elimize ulaşmasını sabırsızlıkla bekliyoruz

İsveç'in NATO'ya katılım protokolüne dair kanun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla onaylanarak Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Yaşanan bu gelişme sonrası ABD'den bir açıklama daha geldi. ABD Savunma Bakanlığı, ilgili protokolün onaylamasını memnuniyetle karşıladıklarını bildirirken Pentagon'dan yapılan açıklamada 'imzalı belgeyi sabırsızlıkla bekliyoruz' denildi.

İsveç'in NATO'ya üyeliği | Pentagon: Belgenin elimize ulaşmasını sabırsızlıkla bekliyoruz

Geçtiğimiz gün TBMM'de kabul edilen İsveç'in NATO'ya katılımına ilişkin karar dün akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.

Protokolün resmen onaylanması ABD'de memnuniyetle karşılandı.

SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

ABD Savunma Bakanlığı, TBMM'nin İsveç'in NATO üyeliğine kabul edilmesine yönelik tasarıyı onayladığına dair belgenin kendilerine ulaşmasını sabırsızlıkla beklediklerini duyurdu.

İsveç'in NATO'ya üyeliği | Pentagon: Belgenin elimize ulaşmasını sabırsızlıkla bekliyoruz - Resim : 2

"SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUZ"

"Türkiye parlamentosunun, son derece yetenekli bir savunma ortağı olarak İsveç'in (NATO'ya) kabul protokolünü onayladığına" değinen Singh, "Türkiye'nin onay belgesini almayı ve Macaristan'ın da bu konuda da hızla harekete geçmesini sabırsızlıkla bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Singh, İsveç'in 32. üye olarak NATO'ya katılımının, "ittifakı güçlendirmekle kalmayacağını", aynı zamanda "Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarına karşı, birliktelik mesajı" göndereceğini ifade etti.

İsveç'in NATO'ya üyeliği | Pentagon: Belgenin elimize ulaşmasını sabırsızlıkla bekliyoruz - Resim : 3

"F-16 SAĞLANMASI KONUSUNDA ÇÖZÜM İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Sözcü Yardımcısı, Pentagon'un, ABD Kongresi'nin Türkiye'ye F16 savaş uçaklarının verilmesi konusundaki tartışmalara katılıp katılmadığıyla ilgili soruları ise yanıtsız bıraktı. Singh, "Türkiye'nin elbette kilit bir müttefik olduğunu ve F16 sağlanması konusunda bir çözüm üzerinde çalıştığımızı belirtmenizi tercih ederim." demekle yetindi.

ankara-buyukelciliginden-turkiyeye-f-16-satisi-ile-ilgili-flas-aciklama-kongrenin-direnecegini-dusunmuyoruz-52979">İsveç'in NATO'ya üyeliği | Pentagon: Belgenin elimize ulaşmasını sabırsızlıkla bekliyoruz - Resim : 4

BLİNKEN: MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUZ

Bir açıklama da ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'dan geldi. Blinken, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç'in NATO'ya katılım protokolünü onaylamasını memnuniyetle karşılıyoruz" ifadesini kullandı.

İsveç'in NATO'ya üyeliği | Pentagon: Belgenin elimize ulaşmasını sabırsızlıkla bekliyoruz - Resim : 5

"İSVEÇ VE NATO BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜ"

İsveç'in katılımına ilişkin belgelerin Washington'a ulaşmasını ve İsveç'in NATO'nun 32. üyesi olmasını sabırsızlıkla beklediklerini kaydeden Blinken, "İsveç ve İttifak (NATO) birlikte daha güçlü." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Blinken Netanyahu'nun tutuklanmasını isteyen Pandor ile görüştü Yunan medyası yazdı: Başak Demirtaş aday olursa İmamoğlu kaybeder ABD'de cinayet suçlusu idam edildi Chopstick ile su içti, 4 saat uğraştı