İsveç'in günlük gazetesi Aftonbladet, skandal olaya sahip çıktı: Yasa dışı bir suç işlenmedi

İsveç'teki bir grup PKK/YPG destekçisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı açıkça hedef alarak yaptığı skandal, ülkenin basın organları tarafından neredeyse desteklendi. Stockholm merkezli günlük gazete Aftonbladet'te yer alan haberde, "İsveç yargısı konuyla ilgili ilk kararını verdi. Ortada yasa dışı bir suç işlenmedi" ifadesi yer aldı.

İsveç'in günlük gazetesi Aftonbladet, skandal olaya sahip çıktı: Yasa dışı bir suç işlenmedi

İsveç'in başkenti Stockholm'de bir grup terör destekçisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a benzetilen bir kuklayı binanın önündeki direğe ayaklarından asmış, o ana ilişkin görüntüleri terör örgütü PKK/YPG ile bağlantılı sosyal medya hesaplarında paylaşmıştı.

SAVCIDAN SKANDAL İFADELER
İsveç yargısı olayla ilgili skandal ifadeler kullandı. Savcı davayı kapattığının altını çizdi ve "Bir inceleme talep edilebilir ve daha sonra başka bir savcı bu davayı inceleyebilir" değerlendirmesinde bulundu.

SON DAKİKA KODUYLA GEÇTİLER
Stockholm merkezli günlük gazete Aftonbladet de, Savcılığın skandal eyleme dair verdiği kararı 'Son Dakika' kodu ile duyurdu.

"SUÇ TEŞKİL ETMİYOR"
Söz konusu habere göre, Stockholm Şehir Savcılığı'ndan Savcı Lucas Eriksson, Stockholm Belediye Binası'nın önündeki olayın suç teşkil etmediğine karar verdi.
Gazete kararın kesin olduğunu ve savcının dosyayı kapattığını duyurdu.

"YETERİ KADAR HAKARET YOK"
Aynı haberde savcının davayı bir hakaret davası olarak ele aldığı ancak incelemeler sonrası 'yeteri kadar hakaret olmadığı' sonucuna varıldığı belirtildi.

BAŞBAKAN "SABOTAJ" DEMİŞTİ
Rusya'nın Ukrayna'ya saldırması sonrası harekete geçen İsveç ve Finlandiya NATO'ya resmi başvurusunu Mayıs ayında yapmıştı.

İsveç Başbakanı Kristersson, 'YPG destekçilerinin provokasyonu ülkenin güvenliği için tehlikeli bir durum' değerlendirmesinde bulunmuştu.

Kristersson, 'NATO üyeliği başvurusuna karşı sabotaj olarak tasarlandığını söyleyebilirim. İsveç'in güvenliği için tehlikeli bir durum' demişti.

Kaynak: haberet.com

Rambo'ydu ajan oldu İngiltere'de kriz büyüyor Suriyelilerin ülkesine dönmesi ABD'li Al Monitor'ü panikletti Nepal’de 68 kişinin öldüğü uçak kazasından yeni görüntüler!