İsrailli bakan Katz'dan haddini bilmez paylaşım: Erdoğan, Saddam Hüseyin'in izinden gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Biz nasıl Karabağ'a girdiysek, bunun benzerini aynen onlara da yaparız." sözüne İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz küstah bir cevap verdi. Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını paylaşan Katz, "Erdoğan, Saddam Hüseyin'in izinden gidiyor ve İsrail'e saldırı tehdidinde bulunuyor. Orada ne olduğunu ve nasıl bittiğini hatırlamasına izin verin." dedi. Dışişleri Bakanlığı ve Ömer Çelik'ten sert yanıt gecikmedi.

İsrailli bakan Katz'dan haddini bilmez paylaşım: Erdoğan, Saddam Hüseyin'in izinden gidiyor
  • İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı skandal ifadeler kullandı.

"SADDAM HÜSEYİN'İN İZİNDEN GİDİYOR"

  • "Biz nasıl Karabağ'a girdiysek, nasıl Libya'ya girdiysek bunun benzerini aynen onlara da yaparız." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a cevap veren Katz, "Erdoğan, Saddam Hüseyin'in izinden gidiyor ve İsrail'e saldırı tehdidinde bulunuyor. Orada ne olduğunu ve nasıl bittiğini hatırlamasına izin verin." dedi.

ERDOĞAN: NASIL LİBYA'YA GİRDİYSEK BENZERİNİ İSRAİL'E DE YAPARIZ

  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Rize'de AK Parti İl Teşkilatı toplantısına katıldı.
  • Türkiye'nin savunma sanayiinde güçlü olması gerektiğinin altını çizen Erdoğan, İsrail'e dikkat çeken bir uyarıda bulundu.
  • Erdoğan, "Savunma Sanayii'nde bizim ithalat-ihracatımız neydi, nereye geldik ama sevgili kardeşlerim bunların hiçbiri bizi aldatmasın. Biz çok güçlü olmalıyız ki bu İsrail, Filistin'e bunları yapamasın. Biz nasıl Karabağ'a girdiysek, nasıl Libya'ya girdiysek bunun benzerini aynen onlara da yaparız. Yapmamak için hiçbir şey yok. Sadece biz güçlü olmalıyız ki bu adımları atalım." ifadelerini kullandı.

İsrailli bakan Katz'dan haddini bilmez paylaşım: Erdoğan, Saddam Hüseyin'in izinden gidiyor - Resim : 2

İSRAİLLİ BAKANDAN SKANDAL PAYLAŞIM

  • Erdoğan'ın bu sözleri, İsrail'i çıldırttı.
  • Sık sık Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz yine skandal bir paylaşım yaptı.
  • Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'le Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını birlikte paylaşan Katz, küstah ifadeler kullandı.
  • Katz, "Erdoğan, Saddam Hüseyin'in izinden gidiyor ve İsrail'e saldırı tehdidinde bulunuyor. Orada ne olduğunu ve nasıl bittiğini hatırlamasına izin verin." dedi.

İsrailli bakan Katz'dan haddini bilmez paylaşım: Erdoğan, Saddam Hüseyin'in izinden gidiyor - Resim : 3

DIŞİŞLERİ: NETANYAHU'NUN SONU HİTLER GİBİ OLACAK

  • Türkiye'nin tepkisi ise sert oldu.
  • Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Soykırımcı Hitler'in sonu nasıl olduysa, soykırımcı Netanyahu'nun sonu da öyle olacak. Soykırımcı Naziler nasıl hesap verdiyse, Filistinlileri yok etmeye çalışanlar da öyle hesap verecek. İnsanlık, Filistinlilerin yanında duracak. Filistinlileri yok edemeyeceksiniz."

İsrailli bakan Katz'dan haddini bilmez paylaşım: Erdoğan, Saddam Hüseyin'in izinden gidiyor - Resim : 4

  • AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail Dışişleri Bakanı Katz'a sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda sert tepki gösterdi. 

Çelik paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"İsrail Dışişleri Bakanı Katz, insanlık değerlerini ve barışı savunan Cumhurbaşkanımıza yönelik kullandığı ifadelerle haddini aştığı gibi tam bir Nazi olduğunu ortaya koymuştur. Cumhurbaşkanımıza dönük bu saldırılar, insanlık değerlerine, vicdanına ve haysiyetine düşman olanların saldırılarıdır. İsrail Dışişleri Bakanı Katz’ın, Hitler’in Dışişleri Bakanı Ribbentrop’u örnek aldığı görülüyor. Hitler’in Dışişleri Bakanı Ribbentrop, “kasıtlı bir şekilde savaş çıkarmak, savaş suçları ve insanlığa karşı suçları planlamak ve barışa karşı suç işlemek”ten yargılanmıştı. Katz’a, Ribbentrop’un iyi bir örnek olmadığını hatırlatıyoruz; insanlığa karşı beraberce suç işlediği şebeke er ya da geç yargılanacaktır…" 

İsrailli bakan Katz'dan haddini bilmez paylaşım: Erdoğan, Saddam Hüseyin'in izinden gidiyor - Resim : 5

Trump'tan ABD'yi "Bitcoin süper gücü" yapma sözü ABD seçim yarışında son anket! Netanyahu'dan 'Golan saldırısı' açıklaması İsrail'de roketli saldırı: 10 ölü