İsrail'in katliamı BM'nin uydu görüntülerinde: Gazze'de bomba düşmemiş alan yok

Katliamlarına devam eden İsrail, Gazze'de güvenli alan bırakmadı. Birleşmiş Milletler, her 10 kişiden 9'unun zorla yerinden edildiği Gazze'de bombalanan her noktayı paylaştı. Yayınlanan haritada bomba düşmeyen alanın neredeyse hiç olmadığı görülüyor.

İsrail'in katliamı BM'nin uydu görüntülerinde: Gazze'de bomba düşmemiş alan yok
  • İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana saldırıları nedeniyle yaklaşık 2,3 milyon nüfusa sahip Gazze'de tek bir güvenli alan dahi kalmadı.
  • Birleşmiş Milletler Uydu Merkezi'nin (UNOSAT) yayınlamış olduğu son haritaya göre; Gazze'de bomba düşmemiş tek bir alan bile kalmadığı ortaya çıktı.

İsrail'in katliamı BM'nin uydu görüntülerinde: Gazze'de bomba düşmemiş alan yok - Resim : 1

YAPILAN YÜZDE 63 YIKILMIŞ YA DA HASAR GÖRMÜŞ

  • UNOSAT'a göre Gazze Şeridi'ndeki yapıların yüzde 63'ü yıkılmış veya hasar görmüş olarak değerlendiriliyor.
  • Ağustos ayının ilk günleriyle birlikte UNOSAT, Filistin bölgesinde 156 binden fazla yapının vurulduğunu ve yaklaşık 215 bin evin hasar gördüğünü tahmin ettiğini bildirdi.

İsrail'in katliamı BM'nin uydu görüntülerinde: Gazze'de bomba düşmemiş alan yok - Resim : 2

  • İsrail'in Gazze Şeridi'ne 311 gündür sürdürdüğü katliamlarda şu ana kadar hayatını kaybedenlerin sayısı 39 bin 897'ye, yaralı sayısının da 92 bin 152'ye yükseldi.

İsrail'in katliamı BM'nin uydu görüntülerinde: Gazze'de bomba düşmemiş alan yok - Resim : 3

HER 10 KİŞİDEN 9'U ZORLA YERİNDEN OLDU

  • Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nın (UNRWA) verilerine göre, Gazze'de her 10 kişiden 9'u İsrail saldırıları nedeniyle zorla yerinden oldu.
  • Gazze'nin zorunlu hale gelen göç nedeniyle başta kadın ve çocuklar olmak üzere sivil halk zor şartlar altında hayata tutunmaya çalışıyor.
Bakan Hakan Fidan ABD'li mevkidaşı ile görüştü Türkiye'den Yunanistan'a yardım teklifi Netanyahu'nun cevabı bekleniyor! Hamas'ın yeni liderinden yeni ateşkes teklifi Avrupa'nın en büyük nükleer santralinde yangın!