İsrail'in ikinci siber saldırısı BM'yi alarma geçirdi: Guterres'ten itidal çağrısı

Lübnan'daki Hizbullah tarafından kullanılan iletişim cihazlarına yapılan siber saldırılar hakkında açıklama yapan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, sivil objelerin "silahlandırılmamasının" büyük önem taşıdığını belirtti.

İsrail'in ikinci siber saldırısı BM'yi alarma geçirdi: Guterres'ten itidal çağrısı
  • BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Geleceğin Zirvesi ve BM Genel Kurul haftası öncesinde New York'taki gazetecilerin sorularını yanıtladı.
  • Lübnan'da çağrı cihazlarının patlatılması olayının ciddiyetini vurgulayan Guterres, özellikle olayın gerçekleşme şeklinin endişe verici olduğunu ifade etti.

"OLAYLAR ÇOK HIZLI BİR ŞEKİLDE YAYILABİLİR"

  • Guterres, olayın ardından Lübnan'da durumun çok hızlı bir şekilde yayılma riski bulunduğunu belirterek, "Bunu engellemek için tüm çabanın gösterilmesi gerekiyor." dedi.

"İSRAİL ÖN HAZIRLIKTA" ÇIKIŞI

  • İsrail'in Hizbullah iletişim araçlarını patlatmasının kapsamlı bir harekat öncesi ön saldırı olabileceğini belirten Guterres, "Tüm taraflara gerginliğin daha fazla yayılmasını engellemek için itidal çağrısında bulunuyorum." şeklinde konuştu.

"ÇATIŞMALARA SON VERİLMELİ"

  • Guterres, yaptığı yazılı açıklamada ise "Tüm taraflara gerginliğin daha fazla yayılmasını engellemek için itidal çağrısında bulunuyorum." ifadelerine yer verdi.
  • Guterres, tarafların BM Güvenlik Konseyi'nin 1701 sayılı kararına saygı duymalarını talep ederek, istikrarın sağlanması için çatışmalara son verilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Filistin'in talebi kabul edildi Gallant: Savaşın odağı Lübnan cephesine kayıyor Miting yapacağı alanda bomba bulundu Almanya'dan çarpıcı İsrail kararı!