İsrail'in Gazze'de tampon bölge kurmak istediği iddia edildi

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'a Gazze'deki savaşın ardından derin bir tampon bölge kurma planından bahsettiği iddia edildi. Haberde, ABD ile Arap ülkelerinin, İsrail'in, "Gazze topraklarının küçülmesine neden olacak tüm planlarına" karşı olduğu da aktarıldı.

İsrail'in Gazze'de tampon bölge kurmak istediği iddia edildi
  • İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, ABD Dışişleri Bakanı Blinken'a Gazze'de tampon bölge kurma planından bahsettiği iddia edildi.
  • İsrail devlet televizyonu KAN'ın ismini vermediği kaynaklardan aktardığı haberde, Netanyahu'nun  Blinken'e, İsrail'in "savaş bittikten sonra Gazze'nin güvenliğini kontrol altına alacağını ve Gazze'de derin bir tampon bölge kuracağını" ilettiği ifade edildi.
  • Haberde, ABD ile Arap ülkelerinin, İsrail'in, "Gazze topraklarının küçülmesine neden olacak tüm planlarına" karşı olduğu da aktarıldı.
İsrail Filistin
Biden'e mektup yazdılar: Derhal kısıtlanmalı Putin'den çocuk çağrısı: Ninelerimiz kadar yapın İsrail güvenli bölgeyi vurdu AA kameramanı, İsrail hava saldırısında hayatını kaybetti