İsrail'den Lübnan'ın başkenti Beyrut'a saldırı: Üst düzey Hizbullah komutanı hedef alındı

Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyinde bir patlama gerçekleşti. Patlamayı, İsrail üstlenerek üst düzey bir Hizbullah komutanının hedef alındığını duyurdu.

  • İsrail, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyinde Şiilerin yoğun yaşadığı bölgeyi vurdu. 
  • Saldırıda üst düzey bir Hizbullah komutanı hedef alındı, akıbeti bilinmiyor.

İSRAİL ORDUSU SALDIRIYI DOĞRULADI

  • İsrail ordusu, Beyrut'ta hava saldırısı düzenlediğini doğruladı. Dürzi köyü Mecdel Şems'e düzenlenen saldırıdan sorumlu olan Hizbullah komutanının hedef aldığı belirtildi.

İsrail'den Lübnan'ın başkenti Beyrut'a saldırı: Üst düzey Hizbullah komutanı hedef alındı - Resim : 1

  • İsrail ordusu saldırının tamamlandığını duyurdu. Lübnan sınırındaki savunma düzeninde bir değişikliğe gidilmeyeceği belirtildi.

MECDEL ŞEMS SALDIRISI

  • İsrail'in işgali altında bulunan Golan Tepeleri'ndeki Mecdel Şems beldesindeki futbol sahasına roket isabet etmesi sonucu aralarında çocukların da yer aldığı 12 kişinin hayatını kaybettiği, 17'si ağır 35 kişinin yaralandığı duyurulmuştu.
  • İsrail ordusu, "ellerindeki istihbarat ve yaptıkları değerlendirme sonucunda" roketin Lübnan'ın güneyindeki Şeba beldesinin kuzeyinden ateşlendiğini belirterek, Lübnan Hizbullahı'nın sorumlu olduğunu açıklamıştı.

İsrail'den Lübnan'ın başkenti Beyrut'a saldırı: Üst düzey Hizbullah komutanı hedef alındı - Resim : 2

  • Lübnan Hizbullahı ise Mecdel Şems'teki saldırının kendileri tarafından gerçekleştirildiği iddialarını yalanlayarak, "olayla ilgili herhangi bir bağlantılarının olmadığını" bildirmişti.
  • İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, "İsrail, bu ölümcül saldırıyı bir kenara not etmeyecek. Hizbullah şimdiye kadar ödemediği ağır bir bedel ödeyecek." ifadelerini kullanmıştı.
Erdoğan'ın açıklaması İsrail'i korkuttu Alman ekonomisi ile ilgili çarpıcı analiz Erkek mahkumla birlikte olan İngiliz gardiyana müebbet hapis şoku Bella Hadid, Adidas reklamından çıkarılmasına ilişkin konuştu