İsrail Meclisi'nde skandal açıklama: Gazze'deki çocuklar bunu kendi başlarına getirdiler

İsrail Meclisi'nde Filistinli milletvekili Aida Touma-Sliman'ın sivil ölümlerine dikkat çekerek "Araplar kadar Yahudiler de, Filistinliler kadar İsrailliler de... Çocuk çocuktur" demesi üzerine, ana muhalefet partisi Yesh Atid'den Meirav Ben-Ari, "Gazze'deki çocuklar bunu kendi başlarına getirdiler!" dedi.

İsrail Meclisi'nde Yair Lapid'in liderliğindeki ana muhalefet partisi Yesh Atid'den Meirav Ben-Ari ile Filistinli milletvekili Aida Touma-Sliman arasında, İsrail saldırıları nedeniyle Gazze'de ölen çocuklar konusunda bir tartışma yaşandı.

Sliman, sivil ölümlerine dikkat çekerek "Araplar kadar Yahudiler de, Filistinliler kadar İsrailliler de... Çocuk çocuktur" dedi. Sliman o esnada Gazze'ye yönelik bombardımanlarda 900'den fazla çocuğun öldüğünü hatırlattı.

Yesh Atid'den Meirav Ben-Ari
Yesh Atid'den Meirav Ben-Ari

"SİMETRİ YOK"

Ben-Ari, Sliman'ın bu sözlerine "Simetri yok, simetri yok!" diye bağırarak karşılık verdi.

İsrail Meclisi'nde skandal açıklama: Gazze'deki çocuklar bunu kendi başlarına getirdiler - Resim : 2

Daha sonra Meclis kürsüsüne konuşmak üzere gelen Ben-Ari, şöyle konuştu:

Konuşmayı planlamamıştım elbette ama net olması gereken bir şey söylemem gerekiyor: Simetri yok. Simetri yok. Ben, arkadaşlarım, tamam, Simchat Torah gününde sinagoga gidiyorduk ve sadece bu eyalette Yahudi oldukları için vuruldular. Hepsi bu. Ve benim arkadaşlarım - çocukları kutlama için partiye gittiler - laikler, dindarlar, kim olduğu önemli değil, sadece Yahudi oldukları için öldürüldüler. Yani ortada bir simetri yok! Ve Gazze'deki çocuklar - Gazze'deki çocuklar bunu kendi başlarına getirdiler! Biz barış isteyen bir ulusuz, yaşamı seven bir ulusuz. Simetri yok - bizim çocuklarımız orada kaçırılıyor!

1756 ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda 1756'sı çocuk 4 bin 385 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail Meclisi'nde skandal açıklama: Gazze'deki çocuklar bunu kendi başlarına getirdiler - Resim : 3

Gazze'de sağlık sistemi çöküyor Netanyahu'nun oğlu Miami'de tatil yaparken görüntülendi Kahire'de Uluslararası Gazze Barış Zirvesi Konserleri iptal edilen Fazıl Say'a AK Parti'den destek