İsrail kendi vatandaşlarını vurdu! Tanık çatışmanın detaylarını ve evinin vuruluşunu anlattı

İsrail basınında Hamas'ın 14 İsrailliyi öldürdüğüne yönelik çıkan haberlerin detayları ortaya çıktı. İsrail'in Hamas üyelerini vurmak için rehinelerin bulduğu evi kasıtlı olarak vurduğu bir tanık tarafından aktarıldı. Evin sahibi Hadas Dagan, İsrailli askerlerin kendisinden bilgi aldıktan sonra İsrail tankıyla evinin vurulduğunu belirtti.

İsrail kendi vatandaşlarını vurdu! Tanık çatışmanın detaylarını ve evinin vuruluşunu anlattı
  • İsrail'de 7 Ekim günü yaşananlara dair konuşan yeni tanık, olay günü İsrail tanklarının Hamas mensupları ile kendi vatandaşlarını da vurduğunu ve bir evde çocuklar dahil 14 İsrailli rehinenin ölümüne yol açtığını bir kez daha gözler önüne serdi.
  • İsrail basınına 19 Kasım'da yansıyan haberlerde, 7 Ekim'de Hamas'ın Beeri bölgesinde bulunan kibutza (İsrail'de ortak çalışma esaslarına göre oluşturulmuş tarımsal topluluk) yönelik saldırısında 12 yaşındaki kız çocuğu Liel Hetzroni'nin arasında bulunduğu 14 kişinin öldüğü yer almıştı.
  • Konu, İsrail basınında "Hamas vahşeti" adı altında geniş yankı bulmuştu.

İsrail kendi vatandaşlarını vurdu! Tanık çatışmanın detaylarını ve evinin vuruluşunu anlattı - Resim : 1

TANIK İFADELERİ İSRAİL'İN İDDİALARININ TAM TERSİNİ SÖYLÜYOR

  • Ancak ikiz kardeşler Liel ve Yanai Hetzroni'nin rehin tutulduğu evde bulunan ve oradan sağ çıkan Yasmin Porat'ın, 15 Kasım'da, ölümlerin nedeninin İsrail tank ateşleri olduğunu anlatmasının ardından, rehinelerin bulunduğu evin sahibi Hadas Dagan da sessizliğini bozdu.
  • Dagan, İsrail'de yayın yapan Channel 12'ye verdiği röportajda, İsrail ordusunun, Hamaslılar tarafından tutulan İsrailli sivillerin bulunduğu eve tank ateşleri ve ağır silahlarla saldırdığını doğruladı.
  • Evde, aralarında eşinin de bulunduğu esir tutulan 14 kişinin yaşamını yitirdiğini anlatan Dagan, İsrail askerlerinin evlerinin önüne geldiği anlara ilişkin, "O an, rolümüzün bizim güçlerimiz ve onlar (Hamas) arasında insan duvarı olmak olduğunu açıkça anladım." dedi.

İKİZLERİN ÇIĞLIKLARINI ASLA UNUTMAYACAĞIM

  • İkiz kardeşlerin ölüm anını ise gözyaşları içinde anlatan Dagan, "Bu çocukların çığlıklarını, nasıl yardım için bağırdıklarını asla unutmayacağım." dedi.
  • İsrail askerlerinin ağır silahlarla eve saldırmaya başlaması sonucu eşi ve kendisinin önce sessiz kaldığını, sonra komşularının öldüğünü fark ettiklerini belirten Dagan, "Bir anda Adi (eşim) bana, 'Hadas, Ze'ev artık bizimle değil.' dedi. Ben de omuzumun üzerinden çevreme baktım ve 'Pessi de artık bizimle değil' dedim." ifadelerini kullandı.

İsrail kendi vatandaşlarını vurdu! Tanık çatışmanın detaylarını ve evinin vuruluşunu anlattı - Resim : 2

Dagan eşini kaybettiği anları ise şu sözlerle anlattı:

"Sonra korkunç bir patlama duydum. Bacaklarımı kımıldatamıyordum. Adi'ye artık sarılamıyordum. O an ona onu ne kadar sevdiğimi söyledim. Artık biliyordum ki dışarıda bir tank vardı. Sonra ikinci patlama sesi geldi. Yaralandığımı hissettim. Üzerime kanın aktığını gördüm. Başımı çevirdim ve Adi'nin atardamarında bir delik gördüm. Fışkıran kanı durdurmak için atar damara başparmağımı bastım. Başka ne yapabilirdim ki? Daha sonra bir an onun artık kımıldamadığını fark ettim. Sonra zaten kan havuzunun içinde olduğumu ve parmağımı bastırmanın bir anlamı olmadığını anladım."

İSRAİLLİ GÜVENLİK GÜÇLERİ EVDE SİVİLLER OLDUĞUNU BİLİYORDU

  • Olayın bir diğer şahidi Porat, daha önce verdiği röportajda, Hamaslılarla bulunduğu evin İsrail güvenlik güçleri tarafından kuşatıldığını, taraflar arasında şiddetli çatışma yaşandığını ve bir süre sonra bir Hamaslının teslim olmaya karar verip kendisini yanına alıp dışarı çıktıklarını anlatmıştı.
  • İsrail güvenlik güçlerinin kendisini ve Hamaslıyı sorguladığını aktaran Porat, 3 saat süren sorgusu sırasında İsrailli yetkililere evde kaç sivilin bulunduğu, sivillerin evin neresinde tutulduğu ve ev hakkında hatırladığı teknik detayları verdiğini kaydetmişti.

İsrail kendi vatandaşlarını vurdu! Tanık çatışmanın detaylarını ve evinin vuruluşunu anlattı - Resim : 3

  • Porat, sorgu esnasında çatışmanın devam ettiğini belirterek, İsrail ordusu ve Hamas arasında süren yaklaşık 4 saatlik çapraz ateşin ardından yerel saatle 19.30 sularında evin önüne tank geldiğini söylemişti.
  • "Tanktan atılan iki ateş olduğunu biliyorum." diyen Porat, söz konusu çatışmadan hayatta kalan diğer kişi ve rehin tutuldukları evin sahibi Hadas Dagan'ın da kendisine söylediklerinden aynı sonucu çıkardığını paylaşmıştı.
Netanyahu'nun kirli planı deşifre oldu İsveç'ten Ukrayna'ya destek Zelenski, ABD'de Biden ile görüşecek Rusya'dan Ukrayna'ya balistik füzeyle saldırı!