İsrail-Hamas savaşı 9. gün | Kara harekatı için hazırlık başladı, BM'ye acil bildirim | İşte dakika dakika gelişmeler

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne karşı saldırıları 9. gününde sürüyor. Cumartesi günü Hamas'ın silahlı kolu Izzeddin Kassam'ın İsrail'e karşı "Aksa Tufanı" adlı operasyonu başlatmasının peşinin başlayan savaşta can kaybı yükseldi. İsrail, Gazze sınırına birkaç kilometre uzaklıktaki Sderot Yahudi yerleşim biriminde nüfusun % 60'ını boşaltırken, İsrail ordusu, Gazze'deki sivillerden 1.1 milyonunun yerlerinden ayrılarak bölgenin güney kesimine geçmelerini istedi.

İsrail-Hamas savaşı 9. gün | Kara harekatı için hazırlık başladı, BM'ye acil bildirim | İşte dakika dakika gelişmeler

Dünya 9 gündür İsrail-Filistin savaşını takip ediyor. Hamas'ın İsrail'e başlattığı 'Aksa Tufanı' ile başlayan gerilimde her geçen gün can kaybı artıyor. İsrail, sivillere yönelik saldırılarına devam ederken bölgeden gelişmeler gelmeye devam ediyor. 9. günde dakika dakika yaşananlar...

İsrail-Hamas savaşı 9. gün | Kara harekatı için hazırlık başladı, BM'ye acil bildirim | İşte dakika dakika gelişmeler - Resim : 1

NETANYAHU'DAN DAVET

 İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Başkanı Joe Biden'ı İsrail ile dayanışma için ülkesine davet ettiği bildirildi.

VATANDAŞLAR TAHLİYE EDİLDİ

İsrail-Filistin çatışması nedeniyle Kolombiya'nın 220, Şili'nin 83 vatandaşını İsrail'den tahliye ettiği bildirildi.

11 FİLİSTİNLİ ÖLDÜ

İsrail savaş uçaklarının, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus ve Refah kentlerine düzenlediği saldırılarda 11 Filistinlinin öldüğü belirtildi.

"İSRAİL NAZİLERİ HATIRLATIYOR"

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile yaptığı görüşmede İsrail'in Gazze'ye saldırılarının bölgedeki gerilimi artırdığını belirterek, "İsrail'in eylemleri Nazileri hatırlatıyor" dedi.

İsrail-Hamas savaşı 9. gün | Kara harekatı için hazırlık başladı, BM'ye acil bildirim | İşte dakika dakika gelişmeler - Resim : 2

REHİNE AİLELERİYLE GÖRÜŞÜLDÜ

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne götürülerek rehin alındığı tespit edilen 155 kişinin aileleriyle görüşüldüğünü açıkladı.

ABD'DEN ATAMA

ABD, Büyükelçi David Satterfield'in "ABD Orta Doğu İnsani Meselelerden Sorumlu Özel Temsilcisi" olarak atandığını duyurdu.

ÖLÜ SAYISI 2 BİN 670

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 220 artarak 2 bin 670'e yükseldi.

İSRAİL'DEN EMİR

İsrail, abluka altındaki Gazze Şeridi'nin Refah kentinde bulunan Kuveyt İhtisas Hastanesi'nin acilen boşaltılmasını istedi.

"DURUMU TIRMANDIRMAK İSTEMİYORUZ"

 İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, İsrail'in Lübnan'la olan kuzey sınırında bir savaşla ilgilenmediğini belirterek, "Kuzeyde bir savaşla ilgilenmiyoruz, durumu tırmandırmak istemiyoruz” dedi.

İsrail-Hamas savaşı 9. gün | Kara harekatı için hazırlık başladı, BM'ye acil bildirim | İşte dakika dakika gelişmeler - Resim : 3

SISI İLE BLINKEN GÖRÜŞTÜ

Mısır Cumhurbaşkanı es-Sisi ile ABD Dışişleri Bakanı Blinken bir araya geldi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail-Hamas çatışmalarının yoğunlaşmasının ardından başladığı Orta Doğu turu kapsamında Mısır’ın başkenti Kahire’de Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile bir araya geldi. Görüşmede, Mısır ve ABD arasındaki stratejik ortaklığın güçlendirilmesi ve derinleştirilmesi, bölgedeki durum ve İsrail-Hamas arasındaki çatışmalar ele alındı.

ÖLÜ SAYISI YÜKSELDİ

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda öldürülen Filistinlilerin sayısı son 24 saatte 235 artarak 2 bin 450'ye yükseldi.

BM KARARGAHINA ROKET

Lübnan'ın güneyindeki Birlemiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL) ana karargahına bir roket isabet ettiği belirtildi.

İsrail-Hamas savaşı 9. gün | Kara harekatı için hazırlık başladı, BM'ye acil bildirim | İşte dakika dakika gelişmeler - Resim : 4

BLINKEN YENİDEN GİDİYOR

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Ürdün, Katar, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır ziyaretlerinin ardından yeniden İsrail'e gideceği bildirildi.

İsrail-Hamas savaşı 9. gün | Kara harekatı için hazırlık başladı, BM'ye acil bildirim | İşte dakika dakika gelişmeler - Resim : 5

İRAN'DAN OLASI  İŞGAL AÇIKLAMASI

İşgalle durumu kontrol altına alınacağını kimse garanti edemez.

HAMAS TEL AVİV'E SALDIRDI

Hamas, Aşkelon'da füze saldırısına devam ediyor.

İSRAİL GAZZE'DE HASTANEYE SALDIRDI

 İsrail Gazze'deki hastaneye saldırı gerçekleştirdi.

İsrail-Hamas savaşı 9. gün | Kara harekatı için hazırlık başladı, BM'ye acil bildirim | İşte dakika dakika gelişmeler - Resim : 6

BM'DEN ATEŞKES ÇAĞRISI

BM: UNICEF, Gazze'deki çocukların kritik ihtiyaçlarına yanıt veriyor ancak erişim giderek tehlikeli bir hal alıyor. Çocuklara ulaşmak için acil insani ateşkese ihtiyacımız var.

GAZZE SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN ÇAĞRI

12.55 Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi genelinde acil kan bağışında bulunulması çağrısı yaptı.

LÜBNAN'DAN İSRAİL'E TANKSAVAR FÜZESİ ATILDI, BİR İSRAİLLİ ÖLDÜ

Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine tanksavar füzesi atıldığı ve bir İsraillinin öldüğü bildirildi.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Lübnan'dan İsrail'in kuzeyindeki Batı Celile bölgesine bağlı Şatula beldesine tanksavar füzesi atıldığı belirtildi.

Açıklamada, olayın ayrıntılarının incelendiği aktarılırken, buna karşılık İsrail ordusu Lübnan'da füzenin fırlatıldığı alanı bombaladığını duyurdu.

Öte yandan İsrail acil yardım servisi Kızıl Davud Yıldızı'ndan yapılan açıklamaya göre Lübnan'dan yapılan saldırıda 40 yaşında bir İsrailli öldü.

Açıklamada, 2'si orta derecede, 1'i hafif, 3 İsraillinin yaralandığı aktarıldı.

İsrail-Filistin çatışması abluka altındaki Gazze Şeridi'nde şiddetli savaş halini alırken, İsrail-Lübnan sınırı da yeniden ısındı.

Bölge son günlerde İsrail ordusu ile Lübnan Hizbullahı arasında karşılıklı saldırılara sahne oluyor.

İsrail-Hamas savaşı 9. gün | Kara harekatı için hazırlık başladı, BM'ye acil bildirim | İşte dakika dakika gelişmeler - Resim : 7

GAZZE'DELİ NÜFUSUN %70 SAĞLIK HİZMETLERİNDEN MAHRUM KALDI

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: BM'nin merkezlerini boşaltması ve hizmetlerini durdurmasının ardından Gazze'nin kuzeyindeki nüfusun yüzde 70'i sağlık hizmetlerinden mahrum kaldı.

55 FİLİSTİNLİ GÖZALTINDA

İsrail güçleri, işgal altındaki Kudüs ile Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde 55 Filistinliyi gözaltına aldı.

Filistin Esirler Cemiyetinden yapılan yazılı açıklamaya göre İsrail güçleri, Doğu Kudüs dahil Batı Şeria'nın çeşitli kent ve beldelerinde gözaltı operasyonları gerçekleştirdi; 55 Filistinliyi gözaltına aldı.

İsrail güçlerinin 7 Ekim'den bu yana Kudüs ve Batı Şeria'da gözaltına aldığı Filistinlilerin sayısı 455'e ulaştı.

CAN KAYBI 2329'A YÜKSELDİ

İsrail'in Gazze saldırılarında ölenlerin sayısı 2329'a yükseldi.

İsrail-Hamas savaşı 9. gün | Kara harekatı için hazırlık başladı, BM'ye acil bildirim | İşte dakika dakika gelişmeler - Resim : 8

3 İZZEDDİN EL-KASSAM TUGAYI ÖLDÜ

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Lübnan'ın güneyinde İsrail askerleri ile çatışan 3 mensubunun öldüğünü duyurdu.

İSRAİL'DEN BATI ŞERİA'YA BASKIN

İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli noktalarına baskın düzenlediği ve 3 Filistinliyi ağır yaraladığı belirtildi.

İsrail-Hamas savaşı 9. gün | Kara harekatı için hazırlık başladı, BM'ye acil bildirim | İşte dakika dakika gelişmeler - Resim : 9

İSRAİL,  GAZZE'YE SALDIRILARINA 9. GÜNÜNDE DEVAM EDİYOR

İsrail, abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını 9. gününde sabahın erken saatlerinden itibaren sürdürüyor.

İsrail'e ait savaş uçakları, Gazze'nin güneyindeki Refah kentinin batısında Aksa Petrol İstasyonu yakınında bir evi bombaladı. Saldırıda ölen ve yaralananların olduğu öğrenildi.

Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, İsrail'in Gazze'nin batısında Tel el-Heva semtinde bir evi bombalaması sonucu 8 kişi yaşamını yitirdi.

Gazze'deki İçişleri Bakanlığı da İsrail'in, Ez-Zevayide beldesi ve El-Bureyc Mülteci Kampında iki evi bombalaması sonucu ölenlerin ve yaralananların olduğunu açıklamıştı.

İsrail-Hamas savaşı 9. gün | Kara harekatı için hazırlık başladı, BM'ye acil bildirim | İşte dakika dakika gelişmeler - Resim : 11

KARA SALDIRISI HAZIRLIĞI

İsrail ordusu gece, BM'ye acil bildirimde bulundu. Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin 24 saatte güneye kaydırılmasını istedi.

Açıklamayı Birleşmiş Milletler Sözcüsü yaptı. Buna göre, İsrail ordusu Gazze'deki 1 milyon 100 bin Filistinlinin güneye kaydırılması gerektiğini iletti. Birleşmiş Milletler ise böyle bir hareketin yıkıcı sonuçları olacağı yönünde uyarı yaptı. İsrail ordusundan, sivillerin güneye kaydırılması talebinin iptal edilmesi istendi. İsrail ordusu bu talebin, BM personeli için de geçerli olduğunu kaydetti.

İsrail - Hamas savaşı 7 Ekim'den bu yana devam ediyor. İşte İsrail ile Hamas arasındaki savaştan dakika dakika yansıyan tüm gelişmeler...

İsrail-Hamas savaşı 9. gün | Kara harekatı için hazırlık başladı, BM'ye acil bildirim | İşte dakika dakika gelişmeler - Resim : 12

GAZZE'DE CAN KAYBI 2228

Gazze'de ölü sayısı 2 bin 228'e yükseldi.

HOLLANDA'DAN FİLİSTİN'E YARDIM AÇIKLAMASI

Hollanda Başbakanı Rutte, Filistin'e yönelik insani yardımların devam edeceğini açıkladı.

İsrail-Hamas savaşı 9. gün | Kara harekatı için hazırlık başladı, BM'ye acil bildirim | İşte dakika dakika gelişmeler - Resim : 13

KATAR-İRAN GÖRÜŞMESİ

Katar ve İran dışişleri bakanları, "İsrail-Filistin çatışmasını" görüştü.

İSRAİL HALEP HAVALİMANI'NI VURDU

00:01 İsrail, Halep Uluslararası Havalimanı'nı vurdu.

İsrail-Hamas savaşı 9. gün | Kara harekatı için hazırlık başladı, BM'ye acil bildirim | İşte dakika dakika gelişmeler - Resim : 14

AB liderleri olağanüstü toplanacak! Paris'te bomba alarmı! Suudi Arabistan'dan Filistin hamlesi! İsrail Gazze'de bir evi hedef aldı: En az 20 kişi öldü