İsrail Güvenlik Kabinesi toplantısında gerginlik: Ben-Gvir'e yumruklu saldırı

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ile Savaş Kabinesi üyesi ve eski Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot arasında Gazze'ye yönelik saldırılar konusunda tartışma çıktığı belirtildi. Eisenkot'un, Ben-Gvir'e "asker kaçağı" diyerek yumruk savurduğu öne sürüldü.

İsrail Güvenlik Kabinesi toplantısında gerginlik: Ben-Gvir'e yumruklu saldırı
  • İsrail'de aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ile Savaş Kabinesi üyesi ve eski Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot arasında Gazze'ye yönelik saldırılar konusunda ciddi bir tartışma yaşandığı bildirildi.
  • Eisenkot'un, Ben-Gvir'e "asker kaçağı" suçlamasıyla yumruk attığı iddia edildi. Walla haber sitesinde yer alan habere göre, Güvenlik Kabinesi toplantısında Eisenkot, hükümeti Gazze'ye karşı "stratejik karar almamakla" suçladı.

EİSENKOT'UN BEN-GVİR'E TEPKİSİ

  • Eisenkot'un Gazze'ye yönelik saldırılar konusunda hükümeti eleştirmesi üzerine öneriler sunan Ben-Gvir'in sözlerini keserek tepki gösterdiği belirtildi.
  • Ben-Gvir'in, "Sizi yeterince dinledik General." dediği sırada Eisenkot'un, "Sözlerimi kesmeyi bırak." diyerek uyarıda bulunduğu ve Tevrat'a referansla "sınırlarını aşmaması" gerektiğini vurguladığı ifade edildi.
  • Toplantı sırasında Ben-Gvir'e "asker kaçağı" diyerek yumruk savurduğu da iddialar arasında yer aldı.

GAZZE İDARESİ TARTIŞMALARI

  • İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın, Hamas'a alternatif bir yönetim arayışında olduklarını ancak herhangi bir karşılık alamadıklarını belirttiği açıklamaları hatırlatıldı.
  • Gallant, Gazze'de askeri-sivil bir rejimin İsrail için tehlikeli olduğunu ifade ederek Netanyahu'dan Hamas'a alternatif bir yönetimi teşvik etmesi çağrısında bulunmuştu.
  • Netanyahu ise Hamas'ın varlığı süresince Gazze'nin başka bir aktör tarafından yönetilemeyeceğini ve Hamas'ın askeri olarak Gazze'yi idare etmediği sürece sivil yönetimin kabul edilmeyeceğini belirtmişti.

NETANYAHU'DAN HAMAS ELEŞTİRİSİ

  • Netanyahu, Hamas'ın Gazze'yi askeri olarak idare etmediği sürece hiçbir aktörün Gazze'nin sivil yönetimini kabul etmeyeceğini savunmuştu.
  • Hamas'ın yenileneceği güne kadar "ertesi gün" tartışmalarının gereksiz olduğunu dile getiren Netanyahu, Hamas'ın Gazze'yi askeri olarak yönetmediği sürece hiçbir aktörün sivil yönetimi kabul etmeyeceğini vurgulamıştı.
İran'da "satanizm" operasyonu! Slovakya Başbakanı Fico yeniden ameliyata alındı Sinagogu yakmaya çalışan kişi suç üstü yakalandı Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile görüştü