İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'dan Türkiye açıklaması: "Türk halkına saygı duyuyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'İsrail'in sıradaki hedefi Türkiye'dir' sözlerine İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'dan yanıt geldi. Herzog, "İsrail'in Türkiye'ye yönelik hiçbir zaman askeri bir planı olmadığını açıkça belirtmek istiyorum. Türk halkına saygı duyuyoruz" dedi.

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'dan Türkiye açıklaması: "Türk halkına saygı duyuyoruz"
  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis’in yeni yasama yılı açılış konuşmasında İsrail’in Lübnan’ın ardındaki hedefinin Türkiye ve Anadolu toprakları olduğunu açıklamıştı.
  • Erdoğan, Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada “İsrail’in vadedilmiş topraklar hayali kapsamında Lübnan’dan sonraki hedefi açık söylüyorum Türkiye’dir” demişti.
  • Daha sonra TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un da çağrısıyla Meclis İsrail’in olası saldırısı hakkında kapalı oturum yapıldı. 

İSRAİL’DEN İSE ERDOĞAN’A YANIT GELDİ

  • İsrail tarafı ise yaşanan bu gelişmelerden sonra bir açıklama yaptı.
  • İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog “İsrail'in Türkiye'ye yönelik hiçbir zaman askeri bir planı olmadığını açıkça belirtmek istiyorum. Aksine, Türk halkına büyük saygı duyuyoruz. Halklarımız arasında kurulmuş ilişkilerimiz, dostluğumuz var” dedi.
AP milletvekillerini taşıyan trende patlama İsrail'e ait 12 askeri araç pusuya düşürüldü Balkanların en büyük camisi açıldı 3 günde 3 cinayet! Seri katil otel keyfinde yakalandı