İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'den NATO Zirvesi'nde "Gazze" mesajı

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, NATO Zirvesi'nde Filistin devletini resmen tanıyarak, Gazze için de Ukrayna'daki gibi bir birlik ve tutarlılık talep etti. Sanchez, "Rusya'nın Ukrayna'daki işgaline karşı takınılan birlik ve tutarlığın aynısını Gazze için de talep ediyoruz" dedi.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'den NATO Zirvesi'nde "Gazze" mesajı
  • NATO üyesi ülkelere hitaben yaptığı konuşmada, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Gazze'de de Ukrayna'daki gibi uluslararası hukuka saygı gösterilmesi gerektiğini vurguladı.
  • Sanchez, Washington'da düzenlenen NATO Atlantik Konseyi Devlet ve Hükümet Başkanları Oturumu'na katılarak, çifte standart uygulanmaması gerektiğine dikkat çekti.
  • Sanchez, basına kapalı yapılan NATO toplantısında, "Ukrayna'ya desteğimizi zayıflatacak çifte standart uygulamakla suçlanamayız. Tam tersine, Rusya'nın Ukrayna'daki işgaline karşı takınılan birlik ve tutarlığın aynısını Gazze için de talep ediyoruz" dedi. 
  • Başbakan Sanchez, "Vatandaşlarımızın tutarlı bir siyasi duruşa sahip olduğumuzu, çifte standartların olmadığını anlamaları önemlidir. Uluslararası hukuku savunduğumuz için Ukrayna'yı desteklediğimizi söylüyorsak, aynısını Gazze'de de yapmalıyız. Ukrayna'da uluslararası hukuka saygı gösterilmesini talep ediyorsak, Gazze'de de buna saygı gösterilmesini talep etmeliyiz" diye konuştu.
Amerikalı 28 siyasetçiden Blinken'a şikayet mektubu İsrail o bölgeden çekildi! İran’da "THY" krizi Meta o kelimeyi yasakladı