İranlı bir satranç oyuncusu turnuvada başörtüsü takmayınca 'ülkeye dönme' uyarısı geldi

İranlı bir satranç oyuncusu, Kazakistan'da gerçekleşen uluslararası bir turnuvada başörtüsü olmadan yarıştığı için İran'a dönmemesi yönünde uyarılar almasının ardından İspanya'ya gitti.

İranlı bir satranç oyuncusu turnuvada başörtüsü takmayınca 'ülkeye dönme' uyarısı geldi

26 yaşındaki Sara Khadem, geçen hafta Almatı'da düzenlenen FIDE Dünya Hızlı ve Yıldırım Satranç Şampiyonalarına İran'ın katı kıyafet kuralları uyarınca zorunlu olan başörtüsü takmadan katıldı.

ÇEVRESİNE TEHDİT YAĞIYOR
Konunun hassasiyeti nedeniyle ismini vermek istemeyen kaynak, Khadem'in daha sonra birden fazla telefon aldığını ve bazı kişilerin onu turnuvadan sonra eve dönmemesi konusunda uyardığını, bazı kişilerin ise geri gelmesi gerektiğini söylediğini ve "sorunu çözeceğine" söz verdiğini söyledi. Kaynak ayrıca, Khadem'in İran'daki akrabaları ve ebeveynlerinin de tehditler aldığını belirtti.

MEDYA ‘DÖNMEYECEK’ DİYOR
Kaynak, Sarasadat Khademalsharieh olarak da bilinen Khadem'in İspanya'ya geldiğini söylerken, Le Figaro ve El Pais gibi gazeteler geçen hafta Khadem'in İran'a dönmeyeceğini bildirdi.

Alimler Birliği'nden Müslümanlara çağrı KKTC ile 5 Türk devleti... Cesar: Ödül almak bir yana törene bile katılamayacaklar Acildeki gecikmeler nedeniyle haftada 500 kişi ölüyor