İran'dan İsrail'e tehdit dolu sözler: Daha sert yanıt veririz

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Lübnan'da, "İsrail, İran'a yönelik bir adım atmaya kalkarsa daha sert yanıt veririz. Yanıtımız uygun ve hesap edilmiş oldur." dedi.

İran'dan İsrail'e tehdit dolu sözler: Daha sert yanıt veririz
  • İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta basın toplantısı düzenledi.
  • İsrail'in Beyrut havaalanına yönelik saldırılarına rağmen Lübnan'a gelmekten korkmadıklarını belirten Arakçi, Lübnan halkı ve devleti ile dayanışmada kararlık mesajı verdiklerini söyledi.
  • İsrail'e yönelik düzenlenen Gerçek Vaad 2 operasyonunu İran'ın meşru hakkı olarak nitelendiren Arakçi, "Saldırı başlatan biz değildik, Siyonist İsrail rejimi İran'ın egemenliğini hedef alan saldırıları başlattı. Bu operasyonda İsrail'in aksine sivil yerleşim yerlerini değil askeri noktaları hedef aldık" ifadelerini kullandı.

"DAHA SERT YANIT VERİRİZ"

  • İran'ın İsrail'e karşı askeri operasyonları devam ettirme niyetinde olmadığını kaydeden Arakçi, "İsrail, İran'a yönelik bir adım atmaya kalkarsa daha sert yanıt veririz. Yanıtımız uygun ve hesap edilmiş olur." dedi.

"ATEŞKES ÇABALARINI, GAZZE'DEKİ ATEŞKESLE SENKRONİZE OLMA KOŞULUYLA DESTEKLİYORUZ"

  • Tahran'ın Hizbullah'ın desteği ve Gazze Şeridi'nde ateşkesle eş zamanlı olarak Lübnan'da ateşkes çabalarını desteklediğini belirten Arakçi, "Lübnan'daki durum olağan olmadığı gibi benim Beyrut ziyaretim de normal koşullarda gerçekleşmiyor. Ateşkes konusunda Lübnan ve diğer ülkelerin yetkilileri ile temas halindeyiz. Ateşkes çabalarını, Lübnan halkının ve direnişin kabul edebileceği, ayrıca Gazze'deki ateşkesle senkronize olma koşuluyla destekliyoruz. Lübnan'daki gelişmelere ilişkin Lübnan Başbakanı ve Meclis Başkanı ile yapıcı ve olumlu görüşmelerim oldu." ifadelerini kullandı.

 

"ZİYARETİM, İRAN'IN LÜBNAN HALKI İLE Şİİ'LERİ DESTEKLEMEYE DEVAM ETTİĞİNİ GÖSTERMEKTEDİR"

  • Arakçi, "Beyrut her gece Siyonist İsrail rejimi tarafından bombalanırken bu zor şartlar altında Beyrut'a ziyaretim, İran'ın hala güçlü bir şekilde Hizbullah'ın, yanında olduğunu ve Lübnan halkı ile Şii'leri desteklemeye devam ettiğini göstermektedir." dedi.

 

TikTok fenomeni kendi ölümünü kaydetti! Bosna Hersek'te Sel Felaketi: 4 Kentte Zarar Gördü İran'ın dini lideri yıllar sonra verdiği hutbede İsrail'i kuduz köpeğe benzetti Mağarada bulunmadı, 188 yaşında değil