İran ne zaman saldıracak? İsrail basını duyurdu

İsrail güvenlik güçleri, İran'dan ve Hizbullah'tan yakın zamanda saldırı beklediklerini Bakanlar Kurulu'na iletti. Hizbullah ile kontrollü çatışma içinde olan İsrail güçleri, İran'ın yakın zamanda tehditlerinin gerçeği dönmesini beklediklerini açıkladı.

İran ne zaman saldıracak? İsrail basını duyurdu
  • İsrail yetkililerinin Bakanlar Kurulu'na verdiği bilgide, İran'dan yakın zamanda saldırı olacağı istihbaratı alındı.
  • İsrail'de yayın yapan özel bir televizyon kanalının haberine göre; İsrail Başbakanlık Ofisi'ndeki siyasi ve güvenlik yetkilileri, dünkü kabine toplantısında yakın zamanda İran ve Hizbullah'tan bir saldırı gelme ihtimalini değerlendirdi.
  • Yetkililerin, İran'ın muhtemel saldırısı öncesinde kabineyi toplantıya çağırmayı düşündüğü ancak bu konuda başarılı olma ihtimalini de zayıf gördükleri aktarıldı.

HİZBULLAH'A AİT İHA DÜŞÜRÜLDÜ

  • Öte yandan İsrail ordusu, ülkenin kuzeyinde Hizbullah'a ait bir insansız hava aracının düşürüldüğünü duyurdu. Ordunun sosyal medya hesabından, "Beyt Cin bölgesinde bir insansız hava aracı bulundu, herhangi bir yaralanma yaşanmadı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor." paylaşımı yapıldı.
  • İsrail Hava Kuvvetleri de Lübnan'ın güneyindeki Ayterun bölgesinde Hizbullah mensuplarının kullandığı öne sürülen bir binaya saldırı düzenledi.
  • Ayrıca, İsrail askerlerine ait topçu birliklerinin de Lübnan'ın güneyindeki Kefr Killa ve Blida bölgelerini hedef aldığı aktarıldı.

 

Depremin bilançosu belli oldu Avusturalya'da 93 M çiçeği vakası tespit edildi Mahmud Abbas'ın açıklamaları dünya manşetlerinde Azerbaycan-Ermenistan sınır hattında gerilim!