Irak Başbakanı Sudani: DEAŞ'ın sözde Irak Valisi öldürüldü

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, terör örgütü DEAŞ'ın sözde Irak Valisi Casim Mezrui Ebu Abdulkadir'in düzenlenen operasyonda öldürüldüğünü duyurdu.

Irak Başbakanı Sudani: DEAŞ'ın sözde Irak Valisi öldürüldü
  • Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada terör örgütü DEAŞ'ın sözde Irak Valisi ile 8 yetkilisinin, Selahaddin ilindeki Hamrin dağlarında öldürüldüğünü bildirdi.
  • Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, konuya ilişkin açıklamasında Terörle Mücadele Birimi ve Ulusal Güvenlik Teşkilatının gerçekleştirdiği ortak operasyonu "kahramanca, nitelikli" olarak tanımlayarak "Teröristler saklandığı deliklerde hedef alındı." dedi.
  • Sudani, "Irak toprakları teröristlerden ve işedikleri günahlardan temizleninceye kadar saklandıkları yere kadar takip edeceğiz ve ortadan kaldıracağız." ifadelerini kullandı.

"9 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ"

  • Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, operasyonun Uluslararası Koalisyon Güçlerinin teknik desteği ve hassas istihbarat paylaşımı ile sabahın erken saatlerinde gerçekleştirildiği belirtildi.
  • Açıklamada, "Aralarında Irak Valisi olarak bilinen Casim Mezrui Ebu Abdulkadir aralarında bulunduğu 9 terörist öldürüldü. Teröristlerin kimlikleri, DNA testlerinin tamamlanmasının ardından açıklanacaktır." denildi.
  • Ayrıca "Teröristler tarafından kullanılan 8 sığınakta büyük miktarda silah, mühimmat ve ekipman ele geçirildi." ifadelerine yer verildi.
  • Operasyonda sığınakların tamamen yok edildiği ve patlayıcı imalatı için kullanılan büyük bir atölyenin de imha edildiği belirtilirken, operasyonun sürdüğü vurgulandı.

BM: Gazze 70 yıl geriye gitti Netanyahu'nun evine yönelik saldırıyı üstlendiler Küba'da tropikal fırtına 6 can aldı Gazze'de can kaybı 43 bine dayandı, yaralı sayısı ilk defa 100 bini geçti