İnsanlık suçu yaşandı: İsrail'in hastaneyi bombalama anının görüntüsü ortaya çıktı

İsrail savaş uçakları Gazze'de bulunan Baptist Hastanesi’ni vurdu. Saldırı sonucunda net sayı belli olmamakla birlikte 500'ün üzerinde insan hayatını kaybetti. İsrail'in insanlık suçu içeren saldırı anına ait görüntü ortaya çıktı.

İsrail savaş uçakları, insanlık suçu işleyerek Gazze Şeridi'nde bulunan Baptist hastanesini bombaladı. İnsan hakları, hukuk gibi kavramların devre dışı kaldığı olay sonucunda 500'ün üzerinde insan hayatını kaybetti.

İnsanlık suçu yaşandı: İsrail'in hastaneyi bombalama anının görüntüsü ortaya çıktı - Resim : 1

O ANA AİT GÖRÜNTÜ ORTAYA ÇIKTI

Kelimelerin yetersiz olduğu saldırıya ait görüntüler ortaya çıkmaya başladı. Kimi görüntülerde çocuk cesetleri görülürken, kimi görsellerde siyah dumanlar şehri kapladı.

Tam saldırı anına ait olan video ise, sözün son noktası oldu.

 SAVAŞ SUÇU İŞLENDİ

İsrail'in bu insanlık dışı hareketi, bir savaş suçu. 1859 yılında İsviçre'de imzalanan Cenevre Sözleşmesi, 4 fazdan oluşuyor. Dördüncü fazı ise 'savaş anında sivillerin korunmasına' yönelik bir anlaşma. Bu anlaşmaya göre İsrail'in yaptığı hareket, bu anlaşmaya aykırı.

İnsanlık suçu yaşandı: İsrail'in hastaneyi bombalama anının görüntüsü ortaya çıktı - Resim : 3

İsrail Filistin
İsrail ordusuna katılan Mine Gümüşkaya Türk vatandaşı sanıldı AK Parti'den ikiyüzlü Avrupa ülkelerine Gazze tepkisi Bakan Fidan: Başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devleti kurulmalı İsrail'den sağlık merkezlerine 41 saldırı