İngiliz The Economist Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı! Erdoğan gitmeli | Ömer Çelik'ten The Economist'e tepki

Son dönemde Millet İttifakı'na yol gösteren İngiltere merkezli The Economist, bu kez Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı. "Erdoğan gitmeli" manşeti atan The Economist'e AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten tepki geldi. "Batılı dergiler ve gazeteler yine Türkiye’deki siyasi süreçleri etkilemek için seferber olmuş. Şimdiye kadar hiçbir konuda etkileri olmadığı defalarca görüldü. Yine aynı akıbetle karşılaşacaklar." dedi.

İngiliz The Economist Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı! Erdoğan gitmeli | Ömer Çelik'ten The Economist'e tepki

İngiltere'nin Londra merkezli basın organı The Economist, Türkiye'deki Cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında çarpıcı bir habere imza attı.

İngiliz The Economist Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı! Erdoğan gitmeli | Ömer Çelik'ten The Economist'e tepki - Resim : 1

BATI DESTEĞİNİ İTİRAF ETMİŞTİ
Millet İttifakı'nın adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ABD, Almanya ve İngiltere gezilerinden sonra ülkeye döndüğünde Batı ülkeleri tarafından destek aldığını itiraf etmişti.

İngiliz The Economist Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı! Erdoğan gitmeli | Ömer Çelik'ten The Economist'e tepki - Resim : 2

ECONOMIST YİNE DEVREDE
Geçtiğimiz aylarda da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef gösteren The Economist, bu kez kapaktan "Erdoğan must go" (Erdoğan gitmeli) mesajı verdi.

İngilizlerin önde gelen basın organlarından The Economist'te yer alan haberde, "Recep Tayyip Erdoğan'ın yenilgisinin küresel sonuçları olacaktır ve her yerdeki demokratlara diktatörlerin yenilebileceğini gösterecektir." ifadelerine yer verdi.

İngiliz The Economist Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı! Erdoğan gitmeli | Ömer Çelik'ten The Economist'e tepki - Resim : 3

Türkiye'deki seçmenleri hedef alarak yapılan haberdeki "20 yıllık giderek artan otokratik yönetimin ardından, Recep Tayyip Erdoğan seçmenler tarafından tahliye edilme riskini alıyor." şeklindeki ifadeler dikkat çekti.

İngiliz gazetesi Erdoğan için ise, "Karizması, büyük jestleri ve eşantiyonları yeterli olmayabilir. 2003'ten beri Türkiye'yi giderek daha otokratik bir tarzda yöneten adam, yenilgiyle karşı karşıya kalabilir." ifadelerini kullandı.

İngiliz The Economist Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı! Erdoğan gitmeli | Ömer Çelik'ten The Economist'e tepki - Resim : 4

CUMHURBAŞKANLIĞINDAN THE ECONOMİST'E TEPKİ
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, The Economist'in haberine tepki gösterdi. Batı medyasının saldırılarına "son sözü millet sandıkta söyleyecek" cevabı verdi.

İşte Kalın'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım;
"Yine heyecan yapmışlar. Ve eklemişler: “Yeni hükümet Batı’yla hasarlı ilişkileri tamir edecek…” Ben bu dili, söylemi ve hangi bağlamda söylendiğini iyi biliyorum. Sakin olun. Ülkeme talimat verdiğiniz günler geride kaldı. Son sözü millet sandıkta söyleyecek."

İngiliz The Economist Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı! Erdoğan gitmeli | Ömer Çelik'ten The Economist'e tepki - Resim : 5

BİR TEPKİ DE ÖMER ÇELİK'TEN
Sosyal medya hesabı Twitter'dan paylaşım yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Batılı dergiler ve gazeteler yine Türkiye’deki siyasi süreçleri etkilemek için seferber olmuş. Cumhurbaşkanımıza karşı yorumlar döşenmişler. Halbuki ders almış olmaları lazımdı. Şimdiye kadar hiçbir konuda etkileri olmadığı defalarca görüldü. Yine aynı akıbetle karşılaşacaklar. Cumhurbaşkanımız siyasi hayatı boyunca sadece milletimize güvenerek yol yürüdü. Bu irade sayesinde, nice sözde yorum ve analiz çöp oldu. Operasyon odakları yine hakettikleri cevapları alacaklar." dedi.

3 GÜN ÖNCE MUHALEFETE YOL GÖSTERMİŞTİ
Seçimlere artık sayılı günler kalırken Londra merkezli The Economist dergisinde "Erdoğan sonrası..." başlıklı bir yazı kaleme alındı.

Yazıda "Erdoğan giderse gerginlikler bitecek" algısı verilmeye çalışışırken Kılıçdaroğlu'na da izlemesi gereken yol haritası çizildi. İngiliz medyası Kılıçdaroğlu'nun iktidara gelmesi durumunda Rusya'dan alınan S-400'lerin depoya kaldıralacağı, Akkuyu Nükleer projesine son verileceğini belirtildi. Diğer yandan Türk askerinin sınırda yaptığı operasyonlar duracağı ve askerin bölgeden çekileceği de ifade edildi. 

İngiliz The Economist Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı! Erdoğan gitmeli | Ömer Çelik'ten The Economist'e tepki - Resim : 6

"DEMİRTAŞ VE KAVALA'YI SERBEST BIRAK"
İlgili yazıda Türkiye'nin Avrupa Birliği ve ABD ile son yılların en kötü dönemini yaşadığına dikkat çekildi. Rusya'dan alınan S-400'ler, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde ABD'nin beslediği terör oluşumları (PKK/PYD/YPG) ile olan mücadelesi, 15 Temmuz FETÖ'cü darbe girişimindeki ABD'nin rolü, Türkiye'nin Mavi Vatan politikası, Yunanistan, Kıbrıs gibi gerekçeler sıralandı.

"Ekonomiyi düzeltmeye, bazı siyasi tutukluları serbest bırakmaya ve Erdoğan'ın otokrasisini ortadan kaldırmaya kararlı yeni bir Türk hükümeti, Batı'da bol bol iyi niyet görecektir" diyen küresel tetikçi Kılıçdaroğlu ve yıkım ekibine "Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'yı serbest bırak Batı'nın desteğini kap" şeklinde yol gösterdi.

SURİYE'Yİ PKK'YA TESLİM EDECEK
Söz konusu yazıda yer alan öyle bir detay vardı ki 7'li koalisyon - Kandil hattındaki kirli iş birliğine ışık tutan, HDP'nin neden CHP'yi desteklediğini gözler önüne serecek cinsten...

Bölücülere 'özerklik' vaadinde bulunan, YPG'yi terör örgütü olarak görmediğini açık açık söyleyen Kılıçdaroğlu'nun Mehmetçik'in çekildiği bölgeyi PKK ve türevlerine bırakması ise muhtemel bir senaryo.

İngiliz The Economist Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı! Erdoğan gitmeli | Ömer Çelik'ten The Economist'e tepki - Resim : 7

Recep Tayyip Erdoğan
Sudan'da devam eden çatışmalar nedeniyle vatandaşların tahliyesi sürüyor İsveç'ten NATO için kritik hamle! Dünya basınının gözünden kaçmadı: Türkiye'ye daha yakın Zelenskiy'den saldırı iddialarına cevap Eski devlet Başkanının evine polis baskını