İngiliz gazetesi yazdı: Çin, İngiltere'nin nükleer sırlarına erişti!

İngiliz merkezli DailyMail gazetesi, Çin devletine ait bir firmanın, İngiltere'nin 'nükleer sırları'na eriştiğini iddia etti.

İngiliz gazetesi yazdı: Çin, İngiltere'nin nükleer sırlarına erişti!

İngiliz merkezli DailyMail gazetesi, kısmen Çin devletine ait bir firmanın, İngiltere'nin askeri tesislerine kablosuz internet sağlayarak, İngilizlerin nükleer silahlarıyla ilgili gizli bilgilerine eriştiğini yazdı.

İngiltere ordusuna yaklaşık 20 yıldır hizmet veren telekomünikasyon şirketi Media Force, 46 İngiliz askeri üssüne kablosuz internet sağlıyor.

Bunların arasında İngiliz ordusunun Northwood'daki Genel Merkezi de bulunuyor.

DailyMail gazetesi, söz konusu firmanın, Eylül-Kasım 2020 arasında Hong Kong merkezli ve kısmen Çin devletine PCCW şirketi tarafından yönetildiğini yazdı.

KANUNEN YÜKÜMLÜLER
PCCW'nin en büyük ikinci hissedarının, yüzde 18 hisseyle China Unicom isimli Çin devletine ait bir telekom operatörü olduğu bilgisi verildi.

Haberde, Çinli şirketlerin, kanunen devletin istihbarat çalışmalarını desteklemekle yükümlü olduğu hatırlatıldı.

ALTIN MADENİ BENZETMESİ
Eski bir güvenlik personeli, Savunma Bakanlığı'nın böyle bir duruma izin vermesinin "şok edici" olduğunu; bunun istihbari açıdan "altın madeni" olduğunu ifade etti.

İngiltere Savunma Bakanlığı'nın açıklamasında ise, bu durumun eski bir sözleşmenin konusu olduğu ve söz konusu şirketin Media Force ile ilişkisinin bulunmadığı vurgulandı.

Almanya savaşa izin vermiyor Fransa'da emeklilik yaşı tartışması sürüyor Fansız gazetesi Le Monde yazdı: Erdoğan anketlerde yükseliyor, İran'da askeri tesiste patlama meydana geldi