Domatese benzinden daha fazla ödeyecekler

Aşırı sıcakların etkili olması ile birlikte domates fiyatlarında da artış görüldü. Hindistan'da domatesin fiyatının yüzde 400'ten fazla artması sonrası çiftçiler mallarının çalındığını bildirmeye başladı. Marketlerde ise domates reyonlarının koruma altına alındığı göründü.

Domatese benzinden daha fazla ödeyecekler

Aşırı sıcakların gelmesi ile birlikte hayat olumsuz etkileniyor.

Son haftalarda mevsime özgü olmayan şiddetli yağışlar ve kavurucu sıcak hava dalgalarının yol açtığı sel baskınları, toprak kaymaları gibi olaylar Hindistan'ı derinden sarstı.

Tedarik zincirleri sekteye uğrayan ülkede ekinler de hastalık nedeniyle kırıldı.

200 RUPİYİ BULDU

Domateste kıtlığın yaşanmasının ardından fiyatının yüzde 400'ten fazla artması ile ülkenin birçok yerinde 'domates hırsızlığı' başladı. Öyle ki Hindistan'ın kuzeyindeki Uttarakhand eyaletinin Gangotri kentinden kilosu 250 rupi, Uttarkaşi kentinden 180-200 rupiye satıldığı haberi bile geldi.

Domatese benzinden daha fazla ödeyecekler - Resim : 1

DOMATES SERVİSİNİ DURDURDU

Ülkedeki domates kıtlığından etkilenen McDonal's da bir skandala imza atarak ülkede hamburgerlerinin içine domates servisi yapmadıklarını açıkladı.

McDonald's'ın kuzey, doğu ve güney Hindistan'daki şubelerine, domates bulunamaması nedeniyle artık burger ve diğer yiyeceklere domates konulmayacağını duyuran yazılar asıldı.

ESPRİLERE KONU OLDU

Hal böyleyken, Hindistanlı kullanıcılar, sosyal medyada, benzin ve dizelin önünde koşan domateslerden her kilo domates için bedava iPhone vermeye uzanan memler yaydı.

Bir videoda, Hindistan'ın en zengin eyaleti olan Maharaştra'da Başbakan Narendra Modi'nin Bharatiya Janata Partisi liderliğindeki iktidar ittifakının saflarına bazı muhalefet liderlerinin katılmasına atıfla, 'politikacı satın almanın domates satın almaktan daha ucuz olduğu' esprisi yapıldı.

Musk, yeni yapay zeka şirketini duyurdu Biden'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür Macron'dan Erdoğan açıklaması: İletişimde kalacağız BBC'de pedofili skandalı büyüyor!