Hindistan'da bir grup erkek iki kadına tecavüz edip çırılçıplak sürükledi!

Hindistan'ın Manipur eyaletinde kalabalık bir erkek grubunun, iki kadına tecavüz ederek çırılçıplak sokaklarda gezdirdiğine ilişkin video tepkilere yol açtı. Başbakan Narendra Modi olayın Hindistan için utanç verici olduğunu belirterek "hiçbir suçlunun bağışlanmayacağını" söyledi. Polis, olaya ilişkin toplu tecavüz soruşturması başlatırken, yalnızca bir kişi gözaltına alındı.

Hindistan'ın Manipur eyaletinden skandal ötesi görüntüler geldi. İki kadının kalabalık bir grup tarafından çıplak bir şekilde sokaklarda sürüklendiği anların yer aldığı görüntüler sosyal medyada gündem oldu, ülkede tepkiler çığ gibi büyüyerek protestolar başladı.

Olaya ilişkin soruşturma, videonun sosyal medyada viral olmasıyla derinleştirildi, Milletvekilleri olayın Meclis'te tartışılmasını talep etti.

İLK GÖZALTILAR OLAYDAN 78 GÜN SONRA

Polis, 4 Mayıs'ta gerçekleşen olaya ilişkin toplu tecavüz soruşturması başlatıldığını, bir kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

İlk gözaltıların, olayın polise ihbar edilmesine rağmen 78 gün sonra gerçekleşmesi ise yönetime ilişkin soru işaretlerine yol açıyor.

Hindistan'da bir grup erkek iki kadına tecavüz edip çırılçıplak sürükledi! - Resim : 1

BAŞBAKAN MODİ: HİNDİSTAN İÇİN UTANÇ VERİCİ

Başbakan Narendra Modi olayın "Hindistan'ı utandırdığını" ve "hiçbir suçlunun bağışlanmayacağını" söyleyerek "Millete temin ederim ki hukuk tüm gücüyle bu mücadeleyi sürdürecektir. Manipurlu kızların başına gelenler asla affedilemez" ifadelerini kullandı.

Narendra Modi
Narendra Modi - Hindistan Başbakanı

MUHALEFET TEPKİLİ

Kadın ve Çocuk Bakanı Smriti Irani, olayı "düpedüz insanlık dışı" olarak nitelendirdi.
Muhalefet liderleri de hükümetteki Bharatiya Janata Partisi'ni (BJP) Manipur'daki şiddeti bastırmak için yeterince çaba göstermemekle eleştirdi.

Öte yandan Hükümet, videonun sosyal medyadan kaldırılması için platformlarla iletişime geçti.

TOPLU TECAVÜZ İDDİASI

Yerli Kabile Liderleri Forumu (ITLF) tarafından yapılan açıklamada Kuki-Zo topluluğundan iki kadına karşı zulmün Kangpokpi bölgesindeki bir köyde yapıldığı belirtildi. Açıklamada ayrıca kadınların toplu tecavüze uğradığı iddia edildi.

ITLF, "Kadınlara yönelik toplu tecavüz, köyün yakılmasından ve biri orta yaşlı, diğeri genç iki erkeğin çete tarafından dövülerek öldürülmesinden sonra meydana geldi" ifadelerini kullandı.

Hindistan'da bir grup erkek iki kadına tecavüz edip çırılçıplak sürükledi! - Resim : 3

Putin Polonya'ya savaş mı açıyor? Eski bakan ile gazeteci kavga etti Person of Interest'in yıldızı Jim Caviezel ölüm tehditleri alıyor Erkek arkadaşını kobra ile öldürdü