Hindistan'a kasırga felaketi: 2 ölü, 22 yaralı

Hindistan'ın batısında bulunan Gucarat eyaletini Biparjoy Kasırgası vurdu. Daha önceden beklenen ve önlem amacıyla insanların tahliye edildiği felakette 500'den fazla ağaç devrildiği, 1000 köyde elektrik kesintilerinin yaşandı. Ayrıca 2 kişinin hayatını kaybettiği, 22 kişinin de yaralandığı duyuruldu.

Hindistan'ın Gucarat eyaletinde etkili olan Biparjoy Kasırgası, can aldı. Hint medyası, 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 22 kişinin yaralandığını duyurdu. Öte yandan kasırganın etkisiyle 1000 köyde elektrik kesintilerinin yaşandığı, 500'den fazla da ağacın devrildiği belirtildi. Gucarat Hükumeti resmi hesabından yaptığı açıklamada, Ulusal Afet Müdahale Gücü (NDRF) ekiplerinin eyalet genelinde arama kurtarma çalışmalarını sürdürdüğü, devrilen ve yolları kapatan ağaçların kaldırıldığını ifade etti.

Hindistan'a kasırga felaketi: 2 ölü, 22 yaralı - Resim : 1

DAHA ÖNCEDEN ÖNLEM AMACIYLA TAHLİYE SÜRECİ BAŞLAMIŞTI

Gujarat eyalet hükumeti, Hindistan ve Pakistan'ı etkisi altına alması beklenen Biparjoy fırtınası sebebiyle daha öncesinden 150 bini aşkın kişiyi tahliye etmişti.

Hindistan'a kasırga felaketi: 2 ölü, 22 yaralı - Resim : 2

Pakistanlı yetkililer ülkenin güneydoğusundaki kıyı kesimlerinde yaşayan 100 bin kişinin tahliye edildiğini ve 75 yardım kampının bölgedeki okullarda kurulduğunu söylemişti.

Hindistan'a kasırga felaketi: 2 ölü, 22 yaralı - Resim : 3

Pakistan İklim Değişikliği Bakanı Sherry Rehman ise Karaçi’de 20 milyondan fazla kişinin yaşadığını açıklayarak oluşabilecek herhangi bir tehdit karşısında bütün önlemlerin alındığını ifade etmişti.

Hindistan'a kasırga felaketi: 2 ölü, 22 yaralı - Resim : 4

Meteoroloji uzmanları ise kasırganın rüzgar hızının saatte 135 -150 kilometre hızına ulaşabileceğini belirterek kıyı boyunca uzanan alanlarda yüksek gelgitlerin yaşanabileceğini belirtmişti.

Hindistan'a kasırga felaketi: 2 ölü, 22 yaralı - Resim : 5Hayatını kaybedenlerden 2 çocuğun bir duvarın çökmesi sonucu öldüğü, 1 kadının ise motosikletle yolculuk yaparken ağacın üzerine düşmesi nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı.

Hindistan'a kasırga felaketi: 2 ölü, 22 yaralı - Resim : 6

Kaynak: Ajanslar

Pakistan
Ermenistan'da kadınlar askere alınacak Vladimir Putin Türkiye'ye geliyor İngiltere'de soygun yapan hırsız, kapana kısılarak yakalandı Uzayda yaşam var mı! Bilim insanlarından heyecanlandıran keşif! Enceladus'ta fosfor bulundu