Hindistan Sağlık Bakanından halka Covid uyarısı geldi

2019 yılında Çin'de başlayan ve hala bitmek bilmeyen Covid belası Hintlerin başını yeniden ağrıtıyor. Hindistan Sağlık Bakanı Mansukh Mandaviya, halkına aşı olmalarını, enfeksiyon riskinden kaçınmalarını ve havaalanına gelen uluslararası yolculardan %2'sini tedbir amaçlı test etmeye başlayacağını söyledi.

Hindistan Sağlık Bakanından halka Covid uyarısı geldi

Hindistan Sağlık Bakanı Mansukh Mandaviya , halka aşı olmak ve maske takmak gibi Covid-19'a karşı önlem alma çağrısı yapıyor. Çin'de meydana gelen ve bitmek bilmeyen enfeksiyon dalgasından ortaya çıkabilecek potansiyel yeni varyantlara karşı Hindistan alarma geçti.

HER 100 KİŞİDEN 2'Sİ TEST EDİLECEK
Sağlık Bakanı Mansukh Mandaviya Perşembe günü Parlamento'ya, bölgesel yetkililerin yeni Covid türlerini izleyen laboratuvarlara pozitif numuneler göndermelerini istedikten sonra, Hindistan'ın ülkenin havaalanına gelen uluslararası yolcuların %2'ini rastgele test etmeye başlayacağını söyledi.

ÖNLEMLERİNİZİ ALIN
Mansukh Mandaviya, "Devletlere, insanları maske takma, el dezenfektanı kullanma, solunum hijyeni ve sosyal mesafeyi koruma konusunda bilinçlendirmeleri (ihtiyaçların) konusunda bilinçlendirmeleri söylendi" dedi. Bakan, Hintlileri aşı veya bağışıklık artırıcı almaya teşvik etti.

1,3 milyar nüfusa sahip olan Hindistan'da enfeksiyonlarda düşüş yaşanmasının ardından bu yılın başlarında Covid kısıtlamalarını gevşetti. İlk kalkan kısıtlama maske takma zorunluluğu oldu.

Sağlık Bakanının uyarıları, Çin'in bu ayın başlarında "sıfır Covid" stratejisinden aceleci ve hazırlıksız çıkışının ardından enfeksiyonların, en büyük şehirlerinden geniş kırsal alanlarına yayılmasına hazırlandığı sırada geldi.

ÇİN'İN VAY HALİNE!
Çarşamba günü, Dünya Sağlık Örgütü başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, Çin'de artan vakalarla ilgili endişelerini dile getirmişti.

Tedros bir basın toplantısında, "Sahadaki durumun kapsamlı bir risk değerlendirmesini yapmak için, DSÖ'nün hastalık şiddeti, hastaneye yatışlar ve YBÜ desteği gereksinimleri hakkında daha ayrıntılı bilgiye ihtiyacı var" dedi.
Yapılan bir araştırmaya göre yeni dalgalanma Çin'de 1 milyon kişinin ölümüne yol açabilir.

HENÜZ EN KÖTÜSÜ GELMEMİŞ OLABİLİR
Çinli uzmanlar en kötüsünün henüz gelmemiş olabileceği konusunda kamuoyunu uyarıyorlar. Çin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nde baş epidemiyolog Wu Zunyou, geçen hafta Çin'in bu kış beklenen üç enfeksiyon dalgasından ilki tarafından vurulduğunu söyledi.

Geçen yıl Hindistan, ikinci Covid-19 dalgası yüzünden on binlerce insanını kaybetmişti. Ülkenin sağlık sistemi de Covid-19 dalgasından nasibini almıştı.

Zelenskiy: Sadaka değil yatırım yapıyorsunuz Arnavutluk SİHA alan 27'nci ülke oldu Esad'dan asker kaçaklarına af kararı Büyükelçiye son 72 saat