Hamas'ın askeri lideri Muhammed Deif öldü mü? İsrail'in iddiasına Hamas'tan yalanlama

Hamas'ın Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'nin suikasta kurban gitmesinin üzerinden 24 saat geçmişti ki bir kritik gelişme daha yaşandı. İsrail Savunma Kuvvetleri, Hamas'ın askeri lideri Muhammed Deif'in 13 Temmuz'da hava saldırısında öldürüldüğünü duyurdu. Hamas iddiaları yalanlayarak "Deif'in durumu iyi ve işgalcilerin kendisine düzenlenen suikastla ilgili iddialarını dinliyor" açıklamasında bulundu.

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'ın yemin törenine yaptığı ziyaret sırasında Tahran'da suikasta kurban giden Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'nin ölümü sonrasında İsrail'den geniş yankı uyandıran bir açıklama daha geldi.

GAZZE TÜNELLERİNİN MİMARI

Savunma Kuvvetleri'nden yapılan duyuruda Hamas'ın askeri lideri Muhammed Deif'in 13 Temmuz'da gerçekleşen hava saldırısında öldürüldüğü iddia edildi. 

"HAMAS VE HİZBULLAH ÖLDÜĞÜNÜ BİLİYORDU"

Kaynaklar, Gazze tünellerinin mimarı olarak da bilinen Deif'in ölümünden Hamas ve Hizbullah'ın bazı üyelerinin haberdar olduğunu da belirtirken Hamas dakikalar sonra bu iddiaları yalanladı.

Hamas'tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Siyonist İsrail'in Kassam Tugayları Askeri Komutanı Muhammed Dayf'ın şehid edildiği ile alakalı paylaştığı, algı operasyonu ve manipülasyon manevraları olan haberlere itibar edilmemesi, Hareketi ilgilendiren konularda Hareketin askeri ve siyasi sözcüleri ile resmi kanallarından paylaşılmayan hiç bir habere itibar edilmemesi konusunda hassasiyet gösterilmelidir."

Hamas yöneticisi Merdavi de yaptığı açıklamayla Deif'in yaşadığını bildirdi:

Muhammed Deif'in durumu iyi ve işgalcilerin kendisine düzenlenen suikastla ilgili iddialarını dinliyor.
Hamas'ın askeri lideri Muhammed Deif öldü mü? İsrail'in iddiasına Hamas'tan yalanlama - Resim : 1
İsrail Savunma Bakanı'nın Deif'in isminin üstüne çizdiği anlar

Kaynak: haberet.com

Suikastların ardından İsrail alarma geçti! 3 ülkeden eş zamanlı saldırı bekleniyor Hamaney, İsrail'in doğrudan vurulması emrini verdi iddiası Netanyahu'dan ilk açıklama! Gazze'de iki gazeteci daha hayatını kaybetti