Hamas yeni görüntü paylaştı! İsrailli rehinelerden Netanyahu'ya tepki

Hamas, Gazze Şeridi'nde rehin tutulan üç İsrailli kadının, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu gönderdiği mesajları içeren bir video yayınladı. Rehineler, Netanyahu'nun 7 Ekim saldırısında kendilerinin yanında olmadığı ve İsrail'de rehin tutulan Filistin esirlerin serbest bırakılması için çağrı yaptı.

Hamas, 7 Ekim'deki 'Aksa Tufanı' operasyonunun ardından rehin alınan üç İsrailli kadının görüntülerini paylaştı.

Hamas'ın "Kassam Tugayları tarafından tutulan Siyonist mahpuslar Netanyahu ve Siyonist hükümete mesaj gönderiyor" açıklamasıyla yayınladığı videoda Başbakan Netanyahu'ya seslenen bir rehine, "Ateşkes olmalıydı. Hepimizi serbest bırakmalıydınız. Onun yerine ihmaliniz yüzünden cezalandırılıyoruz" dedi.

Hamas yeni görüntü paylaştı!  İsrailli rehinelerden Netanyahu'ya tepki - Resim : 1

Videodaki üç kadından ortada oturan rehine, "Merhaba Bibi Netanyahu" diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

23 gündür Hamas tarafından rehin tutuluyoruz. Dün rehinelerin aileleriyle bir basın toplantısı vardı. Ateşkes olması gerektiğini biliyoruz. Hepimizi serbest bırakmanız gerektiğini biliyoruz. Bizi serbest bırakmak için söz verdiniz. Bunun yerine siyasi ve ulusal ihmaliniz yüzünden, 7 Ekim'deki hatanız sebebiyle cezalandırılıyoruz. Çünkü orada askeriye yoktu.

"HEPİMİZİ ÖLDÜRMEK İSTİYORSUNUZ"

'Hiç kimsenin gelmediğini ve hiç kimsenin kendilerini duymadığını' söyleyen kadın, "Biz masum vatandaşlarız. Biz İsrail devletine vergi ödeyen vatandaşlarız. Rehin tutuluyoruz. Hepimizi öldürmek istiyorsunuz. İsrail Savunma Kuvvetleri'ni (IDF) kullanarak hepimizi öldürmek istiyorsunuz. İsrail vatandaşlarının öldürülmesi yeterli değil mi" dedi.

Hamas yeni görüntü paylaştı!  İsrailli rehinelerden Netanyahu'ya tepki - Resim : 2

"Bırakın gidelim, bırakın şimdi gidelim" diye konuşan rehine, "Vatandaşların gitmesine, mahpusların gitmesine izin verin. Bizi, hepimizi serbest bırakın. İzin verin şimdi ailelerimize dönelim" ifadelerini kullandı.

NETANYAHU: ACIMASIZ BİR PSİKOLOJİK PROPAGANDA

Reuters haber ajansının aktardığına göre, yayınlanan video hakkında konuşan Netanyahu, videonun 'acımasız bir psikolojik propaganda' olduğunu söyledi. Rehineleri evlerine geri getirmek için her şeyi yapacaklarını söyleyen Netanyahu, videodaki kadınlara seslenerek, "Kalbimiz sizinle" diye konuştu.

İsrail Gazze'de Türk hastanesi vurdu İngiltere'den kripto para hamlesi1 Almanya'dan İsrail'e yasa dışı Yahudi yerleşimci tepkisi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri dünya basınında