Hakan Fidan'dan sonra ABD'de de bölgesel savaş uyarısı yaptı

Geçtiğimiz günlerde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan 3. Dünya Savaşı açıklaması yapmıştı. ABD'de de bugün İsrail-Filistin savaşına değinerek bölgesel savaş uyarısında bulundu.

Hakan Fidan'dan sonra ABD'de de bölgesel savaş uyarısı yaptı

İsrail askerleri ile Hizbullah arasındaki çatışmaların şiddetlenmesi sonrası ABD'den kritik bir açıklama geldi. Washington yönetimi, Hizbullah'ın Lübnan üzerinden artırdığı saldırılardan endişeli olduklarını belirterek durumun bölgesel bir savaş çıkarabileceği uyarısında bulundu.

"KOLAYLIKLA BÖLGESELE SAVAŞA DÖNÜŞEBİLİR"

Hizbullah ile İsrail arasındaki savaşın bölgesel bir savaşa dönüşme riskine işaret eden ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, konuyla ilgili diplomatik çözümü önemsediklerini vurguladı.

Hizbullah'ın Lübnan'dan artırdığı saldırılar nedeniyle endişeli olduklarını belirten Austin, yaptığı açıklamada ''Lübnan-İsrail sınırının her iki yakasındaki gerilimi durdurmak için diplomatik çözüme önem veriyoruz. İsrail ile Hizbullah arasındaki bir savaş kolaylıkla bölgesel bir savaşa dönüşebilir.'' ifadelerini kullandı.

BAKAN FİDAN 3. DÜNYA SAVAŞI RİSKİNE İŞARET ETMİŞTİ

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail'in Gazze'deki katliamları ve Rusya-Ukrayna savaşının 3. Dünya Savaşı'na yol açabileceğini belirterek "Dünya bu senaryoyu ciddiye almalı, böyle bir risk var." demişti.

NE OLMUŞTU?

7 Ekim'deki Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları'nın saldırılarına karşılık verme bahanesiyle İsrail'in soykırıma varan bombardımanlarında Gazze'de 38 bine yakın Filistinli can vermişti.

İsrail'in saldırılarına karşılık olarak Lübnan'da faaliyet gösteren Hizbullah da harekete geçmişti. Son günlerde Lübnan sınırı üzerinden saldırılar şiddetlenirken İran destekli silahlı grup, İsrail'e yönelik saldırılarının durmasını, Gazze'ye bombardımanın sonlandırılması şartına bağlıyor.

Dünyayı sarsan Gazzeli genç ailesine kavuştu İsrail'in projesi deşifre oldu İsrail'in kalkan olarak kullandığı Filistinli konuştu İsrail'de jeneratör alımlarında artış