Güney Kore düşük doğurganlık oranı sebebiyle acil durum ilan etti

2023'te 0,72 ile en düşük doğum oranına sahip ülkeler arasında ilk sıraya yerleşen Güney Kore'de Devlet Başkanı Yoon Suk, önlem amacıyla acil durum ilan ettiğini bildirdi.

Güney Kore düşük doğurganlık oranı sebebiyle acil durum ilan etti
  • Güney Kore, 2023'te 0,72 ile en düşük doğum oranına sahip ülkeler arasında ilk sıraya yerleşmişti. 
  • Güney Kore İstatistik Kurumunun yeni doğan çocuk sayılarına ilişkin 19 Mart'ta paylaştığı veriler, ülkedeki yıllık doğum sayısında son yıllarda yaşanan düşüş trendinin devam ettiğini göstermişti.
  • Devlet Başkanı Yoon, başkent Seul'ün güneyindeki Seongnam Ar-Ge Merkezi'nde, "düşük doğum oranı ve yaşlanan nüfus" konulu toplantıda konuştu.
  • Hükümetin düşük doğum oranıyla mücadele etmek için her türlü çabayı göstereceğini belirten Yoon, "Bugün resmen demografik bir ulusal acil durum ilan ediyorum. Düşük doğum oranı sorunu aşılana kadar kapsamlı bir müdahale sistemini etkinleştireceğiz." dedi.
Netanyahu'nun oğlu, İsrail Hava Kuvvetleri Komutanı'nı hedef aldı Yunanistan'da orman yangını: Yerleşim noktaları boşaltıldı Los Angeles'ta okullarda cep telefonu ve sosyal medya yasaklanacak Rusya ile Kuzey Kore arasında Kapsamlı Stratejik Ortaklık Anlaşması imzalandı