Güney Amerika ülkesi Bolivya’da askeri darbe girişimi

Bolivya ordusu sokağa indi. Eski Devlet Başkanı Evo Morales, “General Zuniga tarafından hazırlanan darbeye karşı demokrasiyi savunmak için Ulusal Seferberlik çağrısında bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Güney Amerika ülkesi Bolivya'da darbe girişimi gerçekleştirildi. Reuters'ın haberine göre tanklar cumhurbaşkanlığı binasının kapısını kırdı, askerler binaya girdi.Güney Amerika ülkesi Bolivya’da askeri darbe girişimi - Resim : 1

Bolivya Devlet Başkanı Luis Arce Catacora, X hesabından yaptığı açıklamada Bolivya ordusuna bağlı bazı birliklerin düzensiz hareketlerini kınadı ve "Demokrasiye saygı gösterilmeli" dedi.

Kasım 2019'da Bolivya'da ABD destekli bir darbe yaşanmış, o zamanki cumhurbaşkanı Evo Morales ülkeyi terk etmek zorunda kalmıştı.

Kaynak: Ajanslar

AB ve Ukrayna arasında güvenlik anlaşması imzalanması bekleniyor Dünyanın gözü burada olacak! Trump ve Biden canlı yayına çıkıyor Eski Honduras Devlet Başkanı, uyuşturucu kaçakçılığından 45 yıl hapis cezası aldı Almanya ve Hollanda vatandaşlarına Lübnan’ı terk edin çağrısında bulundu