Gazzeli çocuklar dünyaya haykırdı: Bırakın yaşayalım

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları her geçen gün dozunu artırırken, soykırımdan kurtulan çocuklar Şifa Hastanesi'ne sığındı. Açıklama yapan Gazzeli çocuklar, "Bırakın yaşayalım" dedi. Kullanılmaması gereken suyu bile içtiklerini belirten küçük çocuk, "Gıda yardımına ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

İsrail'in Gazze'deki soykırımı devam ediyor. 3 binden fazla çocuk hayatını kaybederken, İsrail'in bombardımanında 10 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

ÇOCUKLAR ŞİFA HASTANESİNE SIĞINDILAR

Küçük çocuklar hayatta kalmak için Gazze'deki Şifa Hastanesi'ne sığındı. 

Hastane önünde basın mensuplarına açıklama yapan küçük bir çocuk, "7 Ekim'den bu yana öldürme ve soykırım ile karşı karşıyayız. Dünyanın gözü önünde bombalar tepemize düşüyor. Dünyaya ırkçılık için öldürmedikleri yalanını söylüyorlar. Ama Gazze'deki insana ölüyor. Çocukların rüyalarını geleceğini çalıyorlar." dedi.

Gıda yardımı istediklerini belirten Gazzeli çocuklar, 'bizleri koruyun' çağrısında bulundu.

Yaşamak istediklerini ve hatta bunun için kullanılmaması gereken suyu bile içtiklerini belirten konuşmacı çocuk, "Bombalardan korunmak için Şifa Hastanesi'ne geldik. Bombalardan sonra her şeyi bitti. Su bulamıyoruz, yiyecek bulamıyoruz. Kullanılmaması gereken suyu bile içiyoruz. Yaşamak istiyoruz, barış istiyoruz. Buraya "Bizi korumak için mücadele edin" diye haykırmak için geldik. Çocuk katilleri için adaletin yerini bulmasını istiyoruz. İlaç gıda ve eğitim istiyoruz bizi ve diğer çocukları, bırakın yaşayalım." ifadelerine yer verdi.

ABD İsrail'e 'sivillere karşı duyarlı ol' dedi Endonezya'da peş peşe deprem Gazze için 'olağanüstü zirve' toplanacak Türkiye'den İsrail'e net tavır! "Ateşkes olmadan hiçbir enerji projesi görüşülmeyecek"