Gazze'de süreli ateşkes kararı: ABD 'İsrail her gün 4 saat ara verecek' diyerek duyurdu

İsrail'in Gazze'ye saldırıları 2. ayına girerken ABD'den insani ateşkes açıklaması geldi. Beyaz Saray, İsrail'in Gazze'nin kuzeyinde çatışmalara her gün 4 saat ara vereceğini duyurdu. Bugünden itibaren başlayan uygulamada ara boyunca bu bölgelerde askeri opersasyon yapılmayacağı vurgulandı.

Gazze'de süreli ateşkes kararı: ABD 'İsrail her gün 4 saat ara verecek' diyerek duyurdu

İsrail-Filistin savaşında 34 gün geride kaldı.

Gazze'de yaklaşık 12 bin insanın hayatını kaybettiği, 30 binden fazlasının da yaralandığı saldırılar nedeniyle altyapı büyük hasar gördü, temel ihtiyaçlar tükenme noktasına geldi.

Vicdanı olan ülkelerin liderleri, siyasetçiler, diplomatlar, STK temsilcileri ve dünya kamuoyunun daha birçok alanından tanınmış şahsiyetler, İsrail'in insani ateşkes yapması gerektiğinde ısrar etti.

Türkiye'nin de çatışmaların başladığı ilk günden itibaren gösterdiği yoğun diplomatik çabalar da sonunda yanıt buldu.

HER GÜN 4 SAAT İNSANİ ATEŞKES

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Gazze'de insani yardımların ulaştırılması amacıyla her gün 4 saatlik insani ateşkes olacağı belirtildi.

İsrailli Bakan Netanyahu'yu hedef aldı Gazze'deki kanser hastası çocukları Türkiye'ye getirmeye başlayacağız ABD medyası Blinken'ı sert eleştirdi: Utanç verici başarısızlık... Gazze'de ateşkes olacak mı?