Gazze'de soykırım yapan Netanyahu sivil kayıpların azaltılması için çaba harcıyormuş

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın 7 Ekim Cumartesi sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmasının ardından Gazze'yi enkaz şehre dönüştüren İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan ile telefonda görüştü. Netanyahu, "sivil kayıpların azaltılması için her çabayı ortaya koyduğunu" savundu.

Gazze'de soykırım yapan Netanyahu sivil kayıpların azaltılması için çaba harcıyormuş

İsrail Başbakanlığı basın ofisinden yapılan açıklamaya göre Netanyahu, dün akşam Muhammed bin Zayid ile yaptığı telefon görüşmesinde, "Hamas'ın İsrail'e düzenlediği saldırılar karşısında" bölgesel gelişmeleri ele aldı.

Gazze'de soykırım yapan Netanyahu sivil kayıpların azaltılması için çaba harcıyormuş - Resim : 1

Netanyahu, "İsrail'in Hamas'ın askeri ve yönetimsel kapasitesini yok etmek konusundaki" kararlığını aktararak, "sivil kayıpların azaltılması için her çabayı ortaya koyduğunu" savundu.

Liderlerin iletişimde kalma konusunda fikir birliğini beyan ettikleri kaydedildi.

Gazze'de soykırım yapan Netanyahu sivil kayıpların azaltılması için çaba harcıyormuş - Resim : 2

Netanyahu ve Muhammed bin Zayid, İsrail ve Filistinli gruplar arasında 7 Ekim'de başlayan son çatışmaların ardından ilk defa görüşmüş oldu.

Gazze'de soykırım yapan Netanyahu sivil kayıpların azaltılması için çaba harcıyormuş - Resim : 3

GAZZE ŞERİDİ’NDEKİ CAN KAYBI 2 BİN 808’E YÜKSELDİ

İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalarda can kaybı her iki tarafta da artmaya devam ediyor. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail saldırılarında Gazze Şeridi’nde hayatını kaybedenlerin sayısının 2 bin 808’e, yaralananların sayısının ise 10 bin 859’a yükseldiği belirtildi.

Gazze'de soykırım yapan Netanyahu sivil kayıpların azaltılması için çaba harcıyormuş - Resim : 4

Gazze Şeridi’nde aralarında doktor, hemşire ve sağlık görevlilerinin de bulunduğu 37 sağlık personeli hayatını kaybederken, saldırılar sonucu Gazze Şeridi'ndeki en az 50 aile yok oldu.

İsrail tarafında ise şu ana kadar en az bin 400 kişi hayatını kaybetti, en az 3 bin 500 kişi de yaralandı.

Gazze'de soykırım yapan Netanyahu sivil kayıpların azaltılması için çaba harcıyormuş - Resim : 5

NE OLMUŞTU?

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Gazze'de soykırım yapan Netanyahu sivil kayıpların azaltılması için çaba harcıyormuş - Resim : 6

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 291’i asker 1300 İsraillinin öldüğü, 3 bin 968 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 2 bin 750 kişinin öldüğünü, 9 bin 700 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

Gazze'de soykırım yapan Netanyahu sivil kayıpların azaltılması için çaba harcıyormuş - Resim : 7

İşgal altındaki Batı Şeria'da da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 58 Filistinlinin öldüğü, yaklaşık 1250 kişinin yaralandığı belirtilmişti.

İsrail'in saldırılarında ayrıca 11 gazeteci yaşamını yitirmişti.

Lübnan’ın güneyindeki İsrail sınırında 8 Ekim'den bu yana Hizbullah ve İsrail ordusu arasında çıkan çatışmalarda ise şu ana kadar 3 sivil ile 4 Hizbullah milisi ve 2 Filistin İslami Cihad Hareketi üyesi öldü. Lübnan tarafından düzenlenen saldırılarda da 3 İsrail askeri öldü.

Prens Selman Blinken'ı saatlerce bekletti! Bakan Fidan Lübnan'a gidiyor Akıllı telefonda yeni dönem! Çipler yolda | Şarj ömrü 1 aya çıkıyor Reisi, Sunak ve Miçotakis ile Filistin diplomasisi