Gazze için ateşkes teklifi: Taslak kabinede

7 Ekim'den başlayan İsrail-Hamas çatışmaları sürerken İsrail basınında yer alan haberlere göre, Gazze'de geçici ateşkes ve esir takasına ilişkin anlaşma taslağı savaş kabinesine sunuldu

Gazze için ateşkes teklifi: Taslak kabinede
  • İsrail'in saldırılarıyla insanlık felaketinin derinleştiği Gazze Şeridi'nde geçici bir ateşkes ve esir takasına ilişkin taslak anlaşmayı dış istihbarat teşkilatı Mossad'ın direktörü David Barnea savaş kabinesine sundu.
  • İsrail televizyonu Kanal12'nin haberine göre Barnea, Gazze Şeridi'ndeki tüm İsrailli esirlerin serbest kalabileceği 9 aşamalı bir taslak anlaşmayı savaş kabinesine sundu.

Gazze için ateşkes teklifi: Taslak kabinede - Resim : 1

35 GÜNLÜK BİR ATEŞKES KARŞILIĞINDA 35 İSRAİLLİ ESİR

  • İlk aşamada, 35 günlük bir ateşkes karşılığında kadın, hasta, yaralı ve yaşlı 35 İsrailli esirin serbest kalması planlanıyor.

Gazze için ateşkes teklifi: Taslak kabinede - Resim : 2

  • İkinci aşamada, görüşmelerin sürmesi için ateşkesin bir hafta daha uzatılabileceği, Hamas'ın savaşçı olarak kabul ettiği kişilerin ve erkek esirlerin serbest bırakılması üzerinde müzakerelerin yapılabileceği öngörülüyor.

Gazze için ateşkes teklifi: Taslak kabinede - Resim : 3

  • Haberde, İsrail'in hapishanelerindeki kaç Filistinli esirin serbest bırakacağına ilişkin detay yer almadı.
  • amas'ın önde gelen Filistinli sembol isimlerin serbest kalmasını talep ettiği, buna karşı Tel Aviv'in "daha düşük profilli" esirleri serbest bırakmayı istediği öne sürüldü.

Gazze için ateşkes teklifi: Taslak kabinede - Resim : 4

İLK AŞAMADA 7 EKİM'DEN SONRA ESİR ALINANLARI TALEP EDECEĞİ İDDİASI

  • Öte yandan Dubai merkezli Al Arabiya televizyonunun haberinde, Hamas'ın Paris'te oluşturulan ateşkes teklifine "kesin onay" vermediğini belirtildi.
  • Hamas'ın ilk aşamada üst düzey Filistinli esirler yerine 7 Ekim 2023'ten sonra demir parmaklıklar ardına gönderilen Filistinli esirlerin serbest bırakılmasını talep edebileceği ileri sürüldü.

Gazze için ateşkes teklifi: Taslak kabinede - Resim : 5

HAMAS'TAN YAKIN ZAMANDA ANLAŞMA İMZALANACAĞI İDDİASINA RET

  • Lübnan basınındaki haberlere göre, Hamas Sözcüsü Usame Hamdan, cumartesi bir ateşkes imzalanacağı iddialarını reddederek, kendilerine sunulan teklife ilişkin "kapsamlı rezervleri" olduğunu belirtti.
  • Lübnan merkezli el-Meyadin kanalına konuşan Hamas'ın üst düzey isimlerinden Ali Bereke de "teklifi çalıştıklarını, müttefikleri ve paydaşlarıyla istişare edeceklerini, bir haftadan kısa sürede karar vereceklerini" ifade etti.

Gazze için ateşkes teklifi: Taslak kabinede - Resim : 6

Kaynak: AA

İsrail toplam 2 bin 269 katliam yaptı Filistin Kızılayı, İsrail'in el-Emel Hastanesi'ne baskın düzenlediğini duyurdu Fed faiz kararını duyurdu Netanyahu'nun planı deşifre oldu