Sağlık sistemi çöken Fransa'da hastalar otoparkta tedavi görmeye başladı

Fransa'nın Starzburg kentindeki hastanede yeterli yatak ve personel olmaması, halkı zor duruma soktu. Sağlık sistemi çöken ülkede hastalar, otopark alanında ambulanslarla saatlerce bekletilmeye başlandı. Bazı hastaların ise otopark alanında tedavi edildiği görüldü.

Sağlık sistemi çöken Fransa'da hastalar otoparkta tedavi görmeye başladı

Avrupa'da sağlık sistemi günden güne çöküyor.

Fransa'nın Starzburg kentindeki bir hastanenin otoparkında çekilen görüntülerde, hastaların ambulans veya itfaiye aracında bekletildiği, hatta bazı hastaların tedavisinin otopark alanında yapıldığı görüldü.

Hastanedeki hasta yatağı sayısındaki yetersizlikten dolayı gece gündüz ambulansların acil servis önünde düzensiz bir şekilde bekletildiği öğrenildi.

Starzburg kentindeki sıra bekleyen ambulanslar
Starzburg kentindeki sıra bekleyen ambulanslar

DURUMU AĞIRLAŞAN OTOPARKTA TEDAVİ GÖRÜYOR

Acillerin devamlı olarak yoğun olması ve hastaların tedavi için yer bulamamasının ülkedeki sendikaları da ciddi şekilde rahatsız ettiği kaydedildi. FO Sendika üyesi hemşire Christian Prud'Homme, bekletilen hastalardan durumu ağırlaşanlara, doktorların acilden çıkıp otopark alanında müdahale ettiği durumların olduğu ifade etti.

Starzburg kentindeki sıra bekleyen ambulanslar
Starzburg kentindeki sıra bekleyen ambulanslar

"YETERLİ SAYIDA YATAK VE PERSONEL YOK"

FO Sendikası üyesi ve itfaiyeci Cedric Hatzenberger de durumu "Kendimizi 10-12 ambulansın beklediği bir alanda buluyoruz, bunun nedeni içeride yeterli sayıda yatak ve personel olmaması." ifadeleri ile anlattırken, sendikadan elde edilen son görüntülerde hastanenin otoparkında uzun süre bekleyen araçların kuyruk oluşturduğu görüldü.

Paramedik Gilles Thiam, konuya ilişkin, "Hastaneye vardığınızda, 'Sadece ayağı kırılmış, bir-iki saat bekleyeceksiniz. Daha ciddi rahatsızlıkları olanlar var' diyorlar. Mağdurlar tarafından duyulmaması gereken bir şey." açıklamasında bulundu.

BM belgeledi: Rusya 77 sivili infaz etti İki önemli görüşme Putin, Wagner'in hesabını açtı Wagner lideri nerede? Resmi açıklama geldi