Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan acil ateşkes çağrısı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail'in Refah'ta yerinden edilmiş Filistinlilerin kampını bombalamasının akabinde acil ateşkes çağrısı yaparak, İsrail'in Refah'a saldırılarının durması gerektiğinin altını çizdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan acil ateşkes çağrısı
  • Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, İsrail'in Refah'taki Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) kampını bombalaması karşısında "öfke duyduğunu" belirtti.
  • Konu olan saldırıların durması gerektiğinin altını çizerek, Refah’ta Filistinli siviller için güvenli bölge olmadığına işaret eden Macron, uluslararası hukuka saygı gösterilmesi ve derhal ateşkes çağrısında bulundu.​​​​​​​
  • İsrail, Uluslararası Adalet Divanının saldırıların durdurulması kararına karşın Gazze Şeridi'ndeki Refah şehrinde yerinden edilen Filistinlilerin çadırlarına dün saldırı düzenlemiş, saldırıda en az 40 Filistinlinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.
Norveç Dışişleri Bakanı Eide: “Filistin devletini tanımak için en doğru zaman” Soykırımcı İsrail masum sivilleri diri diri yaktı! ABD'den skandal açıklama Geleceğe gözlerini açmak isteyen bir kişi 160 bin dolar karşılığında donduruldu 2 binden fazla insan toprak altında