Fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya baskınına Dışişleri Bakanlığından kınama

İsrail polisinin korumasındaki binden fazla fanatik Yahudi yerleşimci, 'Sukot (Çardaklar) Bayramı'nın üçüncü gününde işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi. Dışişleri Bakanlığı, yaptığı yazılı açıklama ile işgalci İsrail'de binden fazla fanatik Yahudinin Mescid-i Aksa'yı baskınını kınadı.

Fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya baskınına Dışişleri Bakanlığından kınama

İsrail polisinin korumasındaki binden fazla fanatik Yahudi yerleşimci, 'Sukot (Çardaklar) Bayramı'nın üçüncü gününde işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

İsrail polisi, baskınlar sırasında Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde demir bariyerler ile kontrol noktaları oluşturarak Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girişine izin vermedi.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin yazılı açıklamasına göre, 1142 Yahudi yerleşimci Aksa'ya baskın düzenledi.

Fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya baskınına Dışişleri Bakanlığından kınama - Resim : 1

Mescid-i Aksa'yı Yahudi yerleşimcilerden korumak için gönüllü nöbet tutan ve "murabıta" diye isimlendirilen bazı Filistinli kadın aktivistler, Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde Yahudilerin Harem-i Şerif'e girdiği ve çıktığı yollarda tekbir getirerek yerleşimcilere tepki gösterdi.

İsrail polisi, güç kullanarak Filistinlileri alandan uzaklaştırmaya çalıştı. Bu sırada arbede yaşandı. İsrail polisi iki Filistinli kadını gözaltına aldı.

Yahudilerin 29 Eylül'de başlayan Sukot (Çardaklar) Bayramı, bir hafta boyunca devam edecek.

Yahudi yerleşimciler dini bayramlarının olduğu dönemlerde Mescid-i Aksa'ya baskınlarını artıyor.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI KINADI

Dışişleri Bakanlığı, yaptığı yazılı açıklama ile işgalci İsrail'de binden fazla fanatik Yahudinin Mescid-i Aksa'yı baskınını kınadı.

Fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya baskınına Dışişleri Bakanlığından kınama - Resim : 2

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Son dönemde Mescid-i Aksa’nın kutsiyetinin ihlaline yönelik artan eylemlerden derin endişe duyuyoruz. Kudüs’te başta Harem-i Şerif olmak üzere kutsal mekânların kutsiyetini ve tarihi statükosunu ihlal eden saldırılar hiçbir şekilde kabul edilemez. İsrail Hükümeti’ne sahada gerilimi artıracak her türlü tahrikkar eylemden kaçınması çağrımızı ve bu doğrultuda gerekli adımların ciddiyetle ve süratle atılması yönündeki kuvvetli beklentimizi yineliyoruz." denildi.

Korkutan uyarı: 48 saat içerisinde büyük bir deprem olacak Ticaret Bakanı müjdeyi verdi! Katar'dan Türkiye'ye 20 milyar dolarlık dev yatırım 2023 Nobel Tıp Ödülü Kariko ve Weissman kazandı Yunan basınından skandal Megalonisos ifadesi