Ermenistan Başbakanı Paşinyan'dan istifa sinyali

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, ülkesinin Karabağ'dan çekildikten sonraki durumunun normale dönmesine yardımcı olacaksa istifa etmeye hazır olduğu dile getirdi. Paşinyan, koltuk sevdalısı olmadığını belirtti.

Ermenistan Başbakanı Paşinyan'dan istifa sinyali

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, ülkesinin özellikle Azerbaycan'a kaybetmesinin ardından karşı karşıya olduğu zorlukların aşılmasına yardımcı olacaksa istifa etmeye hazır olduğunu ancak bu durumun tam tersine yol açacağına inandığını vurguladı.

Paşinyan, parlamentodaki oturumda bir muhalefet milletvekilinin sorusunu yanıtlarken şunları söyledi:

"Ermenistan zorluklarla karşılaştı ve karşılaşıyor. Eğer istifam ve ayrılışımla tüm zorlukların üstesinden gelineceğini bilsem, bunu bir saniye düşünmeden yaparım çünkü ben sizin gibi koltuğa yapışıp kalmam."

Ermenistan Başbakanı Paşinyan'dan istifa sinyali - Resim : 1

"İKİ KEZ YENİDEN SEÇİLDİM"

Paşinyan, yaptığı analizlerin istifa etmesi halinde tam tersinin olacağını gösterdiğini vurgulayarak istifa etmemesinin nedenini bu şekilde izah etti.

Ermenistan Başbakanı ayrıca iktidara geldikten sonra iki kez istifa ettiğini ve iki kez yeniden seçildiğini de söz konusu oturumda hatırlattı.

Ermenistan Başbakanı Paşinyan'dan istifa sinyali - Resim : 2

Ukrayna'nın AB üyeliği için tarih verildi! 2023 Nobel Kimya Ödülü'nü kazananlar açıklandı Hindistan'da sel sebebiyle 23'ü asker 30 kişi kayboldu Yunanistan Spike füzelerini Türkiye sınırına yerleştirecek