Erdoğan Putin görüşmesi: İlk hedef Akkuyu'yu devreye almak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü 24'ücü Devlet Başkanları Zirvesi'ndeki temasları kapsamında, Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştü. Nükleer enerji santralleri ile ilgili ciddi adımlar atacaklarını belirten Erdoğan, "İlk hedef Akkuyu'yu devreye almak." dedi.

Erdoğan Putin görüşmesi: İlk hedef Akkuyu'yu devreye almak
  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü 24'üncü Devlet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Kazakistan'ın başkenti Astana'da, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü. İki liderin görüşmesi 1 saat 8 dakika sürdü.
  • Erdoğan ve Putin, baş başa görüşmeden önce gazetecilere açıklamalarda bulundu.

İLK HEDEF AKKUYU'YU DEVREYE ALMAK

  • Erdoğan burada nükleer enerji santralleriyle ilgili önemli adımlar atacaklarını belirterek öncelikli hedeflerinin Akkuyu'yu devreye almak olduğunu söyledi.
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, konu ile ilgili açıklamalarını, "Sinop Nükleer Enerji Santrali ile ilgili görüşmelerimiz var. Bu konuda ciddi adımlar atabileceğimize inanıyoruz. Bu konu ile ilgili olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız muhatabı ile görüşmelerini sürdürüyor." sözleriyle devam etti.
Joe Biden, canlı yayın tartışmasındaki zayıf performansını bakın neye bağladı? Suriye'deki birliklere "Bayrağa dokunanı vurun" emri verildi İsrailli Generaller Gazze'de ateşkes istiyor Hollanda'da yeni koalisyon hükümeti kuruldu