Elon Musk'tan şoke eden gizli emir! Ukrayna-Rusya savaşını etkiledi!

SpaceX CEO'su Elon Musk'ın Ukrayna ordusunun Rus donanmasına ilişkin saldırılarını engellemek için 2022'de Kırım kıyısı etrafındaki Starlink uydularının kapatılması için çalışanlarına gizli gizli emir verdiği gün yüzüne çıktı.

Elon Musk'tan şoke eden gizli emir! Ukrayna-Rusya savaşını etkiledi!

Amerikalı basın mensubu Walter Isaacson, kitabında Elon Musk'ın nükleer savaş korkusu sebebiyle geçen sene Ukrayna'nın Rus gemilerine saldırmasının önüne geçmek için Kırım yakınlarındaki Starlink ağını "gizlice kapattığını" yazdı.

Elon Musk'tan şoke eden gizli emir! Ukrayna-Rusya savaşını etkiledi! - Resim : 1
Elon Musk

MUSK'TAN GİZLİ EMİR

Musk, Rusya'nın "mini Pearl Harbor" olarak tanımladığı şeye tepki olarak nükleer silah kullanabileceğinden endişe ederek SpaceX mühendislerine gizlice Kırım yakınındaki Starlink sinyalini kapatmalarını emretti.

Elon Musk'tan şoke eden gizli emir! Ukrayna-Rusya savaşını etkiledi! - Resim : 2

Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanı Mikhail Fedorov daha sonra Musk'tan sinyali tekrar açmasını istedi.

Elon Musk'tan şoke eden gizli emir! Ukrayna-Rusya savaşını etkiledi! - Resim : 3

"STRATEJİK YENİLGİYE DAVETİYE ÇIKARIYOR"

Ancak Musk hayır dedi ve Ukrayna'nın Kırım'a saldırarak "çok ileri gittiğini ve stratejik yenilgiye davetiye çıkardığını" söyledi.

Elon Musk'tan şoke eden gizli emir! Ukrayna-Rusya savaşını etkiledi! - Resim : 4

"STARLİNK SAVAŞLAR İÇİN YAPILMADI"

Musk konuyla ilgili olarak "Starlink savaşlara katılmak için tasarlanmadı. İnsanların Netflix izlemesi, rahatlaması, okulda internete bağlanması ve iyi barışçıl şeyler yapması için yapıldı, drone saldırıları için değil" ifadelerini kullandı.

Elon Musk'tan şoke eden gizli emir! Ukrayna-Rusya savaşını etkiledi! - Resim : 5

Rusya'nın Şubat 2022'deki tam kapsamlı işgalinden hemen önce Ukrayna'nın iletişim sistemlerini kesintiye uğratmasının ardından Musk, Ukrayna'ya, Ukrayna'nın askeri operasyonları için hayati önem taşıyan milyonlarca dolarlık SpaceX yapımı Starlink uydu terminallerini sağlamayı kabul etti.

Elon Musk'tan şoke eden gizli emir! Ukrayna-Rusya savaşını etkiledi! - Resim : 6

Cep telefonu ve internet ağları yok edilmiş olsa bile Starlink terminalleri Ukrayna'nın savaşmasına ve bağlantıda kalmasına olanak sağladı.

Messi'nin frikik golü, Arjantin'e kazandırdı ABD darbe yapılan Nijer'den kaçıyor 11 Eylül saldırısı anma töreni için ışık demeti test edildi LGBT'li iki fenomen gözaltına alındı!